IZAZOV KOJI MOGU DA ISPUNE SAMO ŽENE?! Muškarci pokušavaju ali BEZUSPEŠNO! Sve što vam treba je stolica, PROBAJTE I VI (VIDEO)

Na društvenim mrežama pojavio se izazov koji navodno mogu da izvedu samo žene, ali ne i muškarci. Vrlo je jednostavan, a sve što vam treba su zid i stolica.

Potrebno je da stanete tačno ispred zida, tako da gledate u njega i napravite tri koraka unazad (stopala stavite jedno iza drugog tako da vam je jedan korak jednak jednoj dužini stopala kao u videu). Nagnite se pod uglom od 90 stepeni tako da temenom dodirujete zid. Između sebe i zida postavite stolicu, a zatim je podignite na grudi dok vam glava i dalje dodiruje zid.

 

Vreme je za izazov: Da li možete da se ispravite držeći stolicu na grudima?

Navodno ovaj izazov mogu da ispune samo žene, a naučnici imaju nekoliko teorija zbog čega je to tako.

Jedni tvrde da je problem u centru za ravnotežu koji je kod žena postavljen nekoliko centimetara niže nego kod muškaraca, dok drugi smatraju da je stvar u dužini stopala koja je kod muškaraca veća.

 

"Ženama je centar mase bliži kukovima, dok je kod muškaraca postavljen nešto više. Kad se žene nagnu nad stolicom, njihova masa je centrirana iznad njihovih stopala, a kad se muškarci nagnu, njihova masa je centrirana iznad stolice", objasnio je naučnik Džeremi Džonson.

Potvrdio je da je centar za ravnotežu kod žena smešten nešto niže, ali on smatra da to nema veze kada se radi o izvođenju ovoga. Dužina stopala, po njemu, ima veze, jer su ženska stopala kraća od muških pa se oni s tri koraka unazad postavljaju dalje od zida.

 *FOTO: PRINTKSIN/YOUTUBE

(Izvor: kurir.rs)

Share this article