Ljiljana iz Beograda posle dužeg vremena otvorila poštansko sanduče, unutra je sačekalo najlepše moguće iznenađenje! (FOTO)

Gradske životinje su uvek bile snalažljive

Beograđanka Ljiljana je u FB grupi Divlji Beograd objavila fotografiju, a imala je i jedan zanimljiv predlog

PROČITAJTE JOŠ DIREKTOR IZ SNOVA Zaradio na berzi 1,5 milion evra, pa ih podelio radnicima: "Vi ste to zaradili" (VIDEO)

Koliko puta ste videli psa lutalicu kako čeka na pešačkom prelazu da pređe? Sećate se onog fazana koji udara kljunom u staklena vrata prvih "komšija" čekajući da izađu i iznesu mu hranu. Jedna Beograđanka se prijatno iznenadila kada je otvorila poštansko sanduče i u njemu zatekla nekoliko već ptića. 

 

Mama i tata senice uneli su poprilično suve trave i svega mekanog što su mogli da nađu da njihovim potomcima bude što udobnije.

- Otvorili smo sanduče za pisma i dočekalo nas je gnezdo. Lepše pismo nismo mogli ni da zamislimo! - napisala je autorka fotografije.

Beograđanka koja je u Fejsbuk grupi Divlji Beograd objavila fotografiju imala je i jedan zanimljiv predlog.

PROČITAJTE JOŠ CECA u obračunu sa Čedom Jovanovićem: "Pitam se ZAŠTO VAS NISU uhapsili nego mene? Sve ste kriminalce pustili iz zatvora a mene ste ostavili"

- Lepo je, dirljivo ali je i zanimljivo, jer predstavlja pojavu koja se javlja sistematski: u urbanim naseljima ptice poput velikih senica prepoznaju i prihvataju razne metalne objekte sa odgovarajućim rupama kao mesta za gnežđenje. U nedostatku stabala sa rupama, poslužiće bandere, poštanski sandučići, strujomeri... Imamo redovno ove primere ovde kod nas na grupi.

Da li bi neke bandere ubuduće mogle da se dizajniraju tako da već imaju u sebi predviđena mesta za gnezda? Možemo li da primetimo šta sve priroda konstantno radi da bi se prilagodila i da joj pružimo ruku i podržimo koliko je moguće? - napisala je ona.

Share this article