Mama Marina je kupila deci kućnog ljubimca, SLATKO ŠTENE - a onda JE ONO POČELO DA RASTE

Ako želite da obradujete decu kućnim ljubicem i živite u stanu, možda je najlogičniji izbor da uzmete psa iz odgajivačnice ili neko proverene rase umesto da usvojite sa ulice.

Tom logikom vodila se i Marina P. kada je kupila "pomeranca" preko oglasa, ali posle dva meseca preslatka četvoronožna pufna više nije ličila na željeno kuče.

PROČITAJTE JOŠ Kad sam ušla u slike na TELEFONU SVOG MUŽA ugledala sam OVAJ PRIZOR: Vrisnula sam, a on me je UĆUTKAO OVOM REČENICOM

- Ja kao majka četvoro dece i u želji da im ispunim najveću želju i nabavim kućnog ljubimca odlučila sam se za kupovinu preko oglasa, jer su odgajivačnice papreno skupe. E to je bila moja najveća greška - ovako započinje priču Marina.

 

Tako je naša sagovornica naišla na primamljiv oglas u kome su se nudili štenci za prodaju. U oglasu je bilo navedeno da su kučići rase "pomeranijski špic", a cena od 350 evra za tu rasu joj je bila prihvatljiva.

- Odmah smo ih kontaktirali i narednog dana otisli po štene. Deca su bila oduševljena. Kako je štene raslo sve je manje ličilo na ono sa slike, jer, naravno, nije uopšte ta rasa. To nam je potvrdio i vrsni poznavalac i odgajivač pasa - kaže Marina.

PROČITAJTE JOŠ OTVORIO DUŠU Zašto ja ne mogu da kažem svoje mišljenje? Novak Đoković odgovorio dr Konu i zapadnim medijima

"Iskreno, za sada deluje kao nemački špic, ali oni imaju velike promene u razvoju i dosta se menja njihov izgled. Možda na kraju sa godinu i po ili dve godine starosti bude nešto slično pomerancu. Mada njuška i uši nisu baš ono sto bi trebalo biti", napisao je u svom odgovoru poznavalac pasa, tvrdi Marina.

Sledeći njen korak bio je da se obrati ženi od koje je kupila svog "medvedića". Marina tvrdi da je tada doživela šok, jer je bila ismejana. Ona veruje da je prevarena.

- Kontaktirala sam gospođu od koje smo je kupili i koja me je bukvalno ismevala i povrh svega bila drska i bezobrazna i ako zna da me je i na koji način prevarila - priča naša sagovornica.

 

Gospođa joj je na njen problem odgovorila da je štene definitivno pomeranac, ali i "koliko para toliko muzike". Inače, ova sorta pasa je na glasu pa tako i cene za štenad nisu male, te se na ovo pozvala i žena koja je prodala kuče.

- To je kvalitet za kućnog ljubimca. Nisu za izložbe. I nije ni cena 2.000 evra, nego ta koja jeste - glasio je odgvor uzgajivača.

1pas-pufnica 620

 *Dopisivanje sa prodavcem, Foto: Privatna arhiva

Na Marinino dalje insistiranje, žena je napisala da ne vidi u čemu je problem sa kučetom i da će ako je manje hrane, to rešiti njihov problem. A vrhunac u objašnjavanju je bio kada je napisala da štenad pomeranca prolaze kroz nekoliko faza u razvoju, a jedna od njih je i "majmunska faza" u kojoj, hajde to tako da kažemo - ne izgledaju lepo.

- Ovo je takva treća faza. Pet meseci - majmunska faza. Pogledajte na internetu. Čak i vrhunski kvalitet ne izgleda lepo - bilo je obrazloženje uzgajivača.

PROČITAJTE JOŠ KORONA U ŠKOLI U BEOGRADU! Direktorka: Učenik 8. razreda dolazio na pripremnu nastavu, nije imao simptome

Nezadovoljna vlasnica sad krupnijeg psa nego što je želela kaže da se oseća prevareno i poniženo, ali deca, kojoj nije važno kako njihov novi drugar izgleda, su se vezala za kuče.

- U današnje vreme ni tih 350 evra, koliko smo je platili, nije malo i nije lako zaraditi, naročito kad izdržavate četvoro dece. Hteli smo i kupili malog slatkog medvedića koji posle dva meseca, koliko je kod nas, liči na lutalicu - priča Marina i dodaje da je u javnost izašla sa ovom pričom jer smatra da je "Internet preplavljen oglasima" žene od koja je kupila psa.

Share this article