NAJTUŽNIJA PRIČA O KORONI: Tri meseca je pas svakodnevno dolazio u bolnicu - lekari se slomili kada su saznali čiji je!

Đao Bao strpljivo je čekao u hodniku bolnice puna tri meseca nadajući se da će se vlasnik pojaviti

Sedmogodišnji pas imena Đao Bao, što znači 'malo blago' na kineskom, još jednom je dokazao da je pas zaista čovekov najbolji prijatelj.

Njegov vlasnik u februaru je hospitalizovan u bolnici u Vuhanu jer je zaražen koronavirusom, a samo pet dana nakon toga je preminuo. Đao Bao strpljivo je čekao u hodniku bolnice puna tri meseca nadajući se da će se vlasnik pojaviti, piše LADBible.

 

Osoblje bolnice nekoliko puta ga je pokušalo skloniti i oterati iz bolnice, a svaki put kad su ga odveli negde dalje, on je pronašao put da se vrati i čeka. Sredinom marta, kada su mere u Kini popustile i supermarket u sklopu bolnice se ponovno otvorio, prodavac je počeo brinuti za psa.

"Rekli su mi da je njegov vlasnik umro od koronavirusa, a da ga on svakog dana čeka unutar bolnice. Nikada nije napustio hodnik, to me jako dirnulo. Sprijateljili smo se i nakon nekoliko dana počeo me čekati ujutro ispred prodavnice", rekao je trgovac.

PROČITAJTE JOŠ  Dan smrti nije slučajan, kao ni dan rođenja! Evo šta o životu i smrti misli psihoterapeut sa onkologije

U maju su se ljudi počeli žaliti na to što pas boravi unutar bolnice, pa je osoblje pozvalo azil za životinje gde se sada Đao Bao i nalazi. Dobio je vakcinu, sterilizovan je, a azil mu traži dom.

Share this article