Nemački epidemiolozi upozoravaju: Pandemija tek počinje, koronavirus je prirodna katastrofa!

Jedan od najistaknutijih nemačkih epidemiologa, Kristian Drosten upozorava na to da će epidemija tek sada početi i da nas očekuju teški meseci borbe. Kako objašnjava, ni Nemačka nije u potpunosti spremna za prirodnu katastrofu kakva je koronavirus.

Drosten je u svom govoru na Svetskom zdravstvenom skupu u Berlinu upozorio na prerano slavlje nemačkog uspeha u koronakrizi, piše Index.hr.

PROČITAJTE JOŠ PILOT KOJI JE POGINUO KOD MALOG ZVORNIKA Video je da će udariti u kuće i nije hteo da se katapultira da bi spasao ljude

 

“Kako bismo nadvladali situaciju, u sledećim mesecima moramo promeniti neke stvari. Pandemija će zapravo tek sada početi. I u Nemačkoj”, izjavio je Drosten i naglasio da koronavirus nije naučni fenomen, nego prirodna katastrofa.

“Ne mislim da je Nemačka spremna za nekoliko narednih meseci borbe s koronavirusom”, rekao je Drosten.

PROČITAJTE JOŠ SRBIJA PROBIJA GRANICE: Prvi put u istoriji prosečna plata veća od 510 evra

Strožije mere u Minhenu

Minhen je od juče značajno pooštrio mere protiv koronavirusa. U ugostiteljskim objektima i javnim prostorima dozvoljeno je okupljanje samo pet osoba ili članova dva domaćinstava. Privatne proslave u zatvorenom dozvoljeno je organizovati za najviše 25 gostiju, a na otvorenom dozvoljeno je okupljanje do 50 ljudi.

Share this article