Pitali su građane šta misle o uvođenju arapskih brojeva u škole, odgovori će vas ŠOKIRATI! (VIDEO)

Urnebesan video iz Srbije

Društvenim mrežama kruži snimak ankete u kojoj građani Srbije odgovaraju na pitanje "Kako komentarišete to što je Aleksandar Vućić odlučio da, zbog Sirijaca, deca u školama moraju da uče arapske brojeve?“

 

Anketa je urađena prošle godine za potrebe emisije Kontravizija, koju na Televiziji Pink vodi Lav Grigorije Pajkić, sin nedavno preminule književnice Isidore Bjelice i scenariste Nebojše Pajkića.

PROČITAJTE JOŠ Zbog komentara učiteljice zadatak je hit na internetu: Svi roditelji joj zbog OVE REČENICE SKIDAJU KAPU (FOTO)

"Užas, majke mi! To je zaista nepotrebno", "Naša deca su već opterećena gomilom gluposti, sad još i arapski brojevi. Za to postoje fakulteti gde se uči arapski jezik", "Ne podržavam jer mislim da bi bila previše optrećena (deca)", "Nisam učio arapske brojeve u školi", samo su neki od komentara građana.

Jedna od anketiranih je kazala da zna arapske brojeve, "ali da ne želi da pokazuje kako izgledaju usred Srbije koja je pravoslavna država", dok je jedan mladić rekao "da je o tome čuo na televiziji i u novinama, jer svi bruje na tu temu".

Share this article