PROROČANSTVO STARCA PAJSIJA: Turska će nestati, biće velikog rata i gladi, a PUTIN...

Uz rusku intervenciju i posle pregovora između velikih sila, Carigrad (Istanbul) će, iz nekih razloga, biti vraćen Grčkoj jer će ovaj potez koristiti velikim zemljama - navodi se u proročanstvu starca Pajsija.

Starac Pajsije je grčki pravoslavni monah sa Svete Gore koji je predvideo puno problema u Turskoj u bliskoj budućnosti. On je naveo da će prvo zaratiti Grčka i Turska, a zatim će nastupiti veliki i razorni rat između Rusije i Turske. Naglasak je na uključivanju Rusije u ratove koji će se voditi na Bliskom istoku.

Nakon što Rusi budu ušli u borbu, zapadne sile će ih proterati, pa će biti primorani da se povuku nazad, a Istanbul će predati Grcima.

 

- Uz rusku intervenciju i posle pregovora između velikih sila, Carigrad (Istanbul) će, iz nekih razloga, biti vraćen Grčkoj jer će ovaj potez koristiti velikim zemljama - navodi se u proročanstvu.

Jednom oficiru visokog ranga je predskazao: "Ja ću se upokojiti i neću moći da te vidim na paradi, kada sa Grčkom vojskom budeš umarširao u Istanbul." Ovo znači da će se to desiti u bliskoj budućnosti, za života i pre penzionisanja tog oficira. Podsetimo da je starac Pajsije preminuo pre 21 godinu, pa ne ostaje puno vremena za ispunjenje ovog proročanstva.

Foto: Wikimedia/Public domain

*Foto: Wikimedia/Public domain

- Turska vojska će se razviti, pa će postati i agresivna da će u jednom trenutku izaći sa tvrdnjom da neka susedna Grčka ostrva pripadaju njima dok svi narodi dobro znaju da je to potpuno pogrešno i bez osnove - dodao je starac Pajsije.

- Kada turska flota otpočne sa opkoljavanjem nekih grčkih ostrva i zađe šest milja, nažalost, biće potpuno uništena. Ali to neće biti urađeno od nas. To će biti početak kraja - rekao je.

 

- Posle tog ozbiljnog sukoba između Grčke i Turske, veliki i razorni će rat izbiti između Rusije i Turske. U početku, Turci će misliti da su pobedili, ali Rusi će se uključiti u borbu i na kraju će u stvari oni pobediti, pa će zatim uzeti Istanbul-Carigrad koji će se naći u njihovim rukama. Ali, iz nekog razloga i oni će biti primorani da ga predaju - nastavio je starac Pajsije.

- Engleska i SAD vratiće nam Istanbul-Carigrad - poručio je starac Pajsije svojim Grcima.

Foto: Wikimedia/Pietro Chiaranz

*Foto: Wikimedia/Pietro Chiaranz

- Crkva Aja Sofija (Sveta Sofija) ponovo će postati grčka posle toliko godina - dodao je.

- Turskoj će biti najteže. Od Turske populacije jedna trećina vratiće se tamo odakle su potekli u dubinu Turske, jedna trećina će biti pošteđena jer će postati hrišćani i poslednja jedna trećina nažalost izginuće u tom ratu - rekao je.

- Turska će se razdeliti na tri – četiri dela. Mi (Grci) uzećemo našu zemlju, zemlja koja je u prošlosti bila naša, Jermeni će uzeti svoje, a Kurdi, takođe, će uzeti svoje. Kurdski problem je u toku. To će biti urađeno, ne sada, ali uskoro, kada ova generacija političara u Turskoj podnese ostavku i zemljom zavlada nova generacija - objasnio je starac Pajsije.

 

Pajsije je ovo prorekao pre oko 25 godina:

- Turska će izvršiti još jedan napad i to samo na Grčku, ali Grčka neće uopšte imati gubitke. Ono sa čime ćemo se suočiti je glad za nekoliko meseci. Dakle, pokušajte da nabavite mali komad zemljišta i na njemu nešto uzgajate, tako da se možete nositi sa tim teškim periodom - poručio je starac Pajsije grčkom narodu.

Rođen u Kapadokiji, preminuo u Solunu - Starac Pajsije je rođen 25. jula 1924. godine u maloazijskom selu Farasa u Kapadokiji, na jugoistoku Turske. Upokojio se 12. jula 1994. godine i sahranjen je na groblju Svetog Jovana Bogoslova, u Sureti, Solunu. Kanonizovan je od strane Grčke pravoslavne crkve u januaru 2015. godine.

;

Prenosimo vam još neke delove proročanstva:

"Kada na televiziji budete češće nego ranije slušali da su odnosi između Turske i Grčke postali napeti u vezi podele teritorijalnih voda između dve zemlje, rat je iza ćoška."

"Zatim sledi napad Turske na Grčku, dok će Rusi napasti Tursku sa severa iz svojih razloga. Tada će se uključiti i druge evropske zemlje i to Engleska, Francuska, Italija i još drugih šest do sedam država, koje u ovom delu imaju interesa i takođe pretenduju na turski deo zemljišta."

"Grčka vlada će doneti odluku da ne šalje snage. Naša (grčka) vojska ostaće samo na granici. I to će biti veliki blagoslov da nećemo da šaljemo vojsku jer svaka zemlja koja bude imala učešće u tom ratu pretrpeće velike će gubitke."

"Kada Turska bude počela vode Eufrata da koristi za navodnjavanje, biće znak da je došlo vreme za taj veliki rat." - Inače, Turska je već počela da koristi vode Eufrata za navodnjavanje.

"Posle tih veoma nesrećnih događaja, Rusija će nastaviti rat i izbiće sve do Persijskog zaliva, ali će biti zaustavljena od trupa iz Jerusalima. Zatim će zapadne sile reći Rusima da povuku svoje trupe iz tih područja; to će naime trajati koliko traje period uzgajanja kupusa, što znači 6 meseci. Rusija, međutim, neće povući svoje snage. A onda će zapadne sile početi da okupljaju trupe u želji da napadnu Ruse. Biće veliki masakr… Biće veliki rat, globalni i Rusi će biti gubitnici. Gradovi će postati favele. Mi, Grci nećemo učestvovati u tom globalnom ratu."

(Izvor: Telegraf.rs / BKTV)

Share this article