Rat zbog stajlinga: Dečake vaspitajte kako da se ponašaju, a devojčice pustite da se oblače kako žele

Rat zbog stajlinga devojčice

Fotografija devojčice, koja se po „prekom sudu“ društvenih mreža neadekvatno obukla za proslavu male mature, mnogobrojnim dušebrižnicima i moralnim sudijama poslužila je kao izduvni ventil, a devojčica sa fotografije topovsko meso.

PROČITAJTE JOŠ KAŽNJEN SA 500 EVRA JER JE "PUSTIO VETAR" NA JAVNOM MESTU! Policija odgovorila: To je bila namerna provokacija! (FOTO)

Anonimnost na društvenim mrežama mnogima daje krila i neargumentovanu hrabrost, koji jedva čekaju da opletu iako nemaju pojma da li je fotografija verodostojna, odakle je, a da ne pričamo o rečniku i uvredama. Gde su nestale haljine za maturu, pitaju se dušebrižnici?

 

“Mala matura, mala devojčica i kreteni od ponosnih roditelja” stoji u zaglavlju fotke koja se ovih dana masovno šeruje uz haštag #kamenjarkaupokusaju.

I eto dušebrižnika koji su odmah skočili da devojčicu sa slike proglase – kurvom, kamenjarkom, srpskom učenicom koja živi rijaliti, a “Mitrović traži od roditelja saglasnost da mala uđe u Zadrugu”, pominje se čak i “šamaranje” i poziva na nasilje.

PROČITAJTE JOŠ Besna baka SA VIKLERIMA U KOSI prekinula USTAŠKI SKUP, počupala kablove ozvučenja i krenula DA IM SKINE ZASTAVU

Zaključak je da je “devojčica mala”, ali da su njeni roditelji “veliki kreteni”.

Ali šta bi trebalo razumeti pre nego što se bacimo na komentarisanje i sramoćenje stajlinga ove decojčice?

Prvo – fotografija nije iz Srbije. Nastala je pre nekoliko godina u Bugarskoj.

Drugo – svako može da se oblači kako hoće, sviđalo se vama to ili ne.

Treće – ako ste u stanju da dete proglasite kamenjarkom zbog čipke, minića, čarapa i cipela, onda to mnogo više govori o vama nego o detetu.

Četvrto – mnogi od nas (i vas) smo s 15 imali modne debakle jer smo pokušavali da izgledamo starije, top, vrh, seksi, a nismo ni znali šta je to.

Ovo je samo užasna modna kombinacija i to je to, piše Ivana Stojanov za portal Nova.

Share this article