Tokom svog života domar je uštedeo 8 MILIONA DOLARA: Kada je u 92. godini umro, PORODICA JE OTKRILA NJEGOVU VELIKU TAJNU

Pre nego što je Ronald Rid iz gradića Bretlbora u američkoj državi Vermont umro, više puta se nalazio u situaciji da prima pomoć od darežljivih ljudi.

Međutim, ovaj skromni čovek je oduševio javnost, kada je nakon njegove smrti objavljeno da je ostavio 6 miliona dolara lokalnoj bolnici i biblioteci.

PROČITAJTE JOŠ U SEKUNDI JE NASTAO PAKAO: Goloruki krenuli na pištolj! Pogledajte obračun mafijaša ispred noćnog kluba! (VIDEO)

Ronald je preminuo 2014. godine, u 92. godini, i sve do tada niko nije znao da je skupio čitavih osam miliona dolara, zahvaljujući tome što je pametno trošio i investirao.

Čak je i njegova porodica bila veoma iznenađena kada su saznali za skriveno bogatstvo.

 

"Bio je izuzetan radnik, ali niko nije mogao ni da nasluti da je bio multimilioner", rekao je 2015. godine Ridov posinak, Filip Braun.

Rid je imao skromno detinjstvo. Bio je prvi u porodici koji je završio srednju školu i učestvovao je u bitkama tokom Drugog svetskog rata. Nakon rata je počeo da radi na benzinskoj pumpi i kao domar u jednoj od robnih kuća, oženio se i dobio dvoje dece. 

PROČITAJTE JOŠ Supruga i ljubavnica mu se porodile u istoj bolnici, u isto vreme

Rid je živeo skromno. Nije trošio novac ukoliko nije bilo preke potrebe za tim. Prijatelji se sećaju da je vozio polovni automobil, koristio je zihernadle kako bi zakopčao kaput i sam spremao drva za zimu. 

"Siguran sam da ako je nedeljno zarađivao 50 dolara, da je trošio svega 10", rekao je prijatelj i komšija Mark Ričards. 

 

Takođe, Ronald je bio dobar akcionar.

"Gospodin Rid je posedovao najmanje 95 akcija u vreme njegove smrti, od kojih su mnoge bile u njegovom vlasništvu godinama, ako ne i decenijama", pisao je "The Wall Street Journal" 2015. godine.

Zarada od dividendi je u kombinaciji sa izuzetno skromnim načinom života dovela do toga da je u trenutku smrti ovaj čovek imao ušteđevinu od čak osam miliona dolara.

Osim što je šest miliona dolara donirao bolnici i biblioteci, ovaj neverovatni čovek je ostatak svog bogatstva podelio svojoj porodici i prijateljima.

Share this article