Utisak jednog Portugalca: "Obišao sam mnogo zemalja, ali zbog OVOGA NE MOGU NI DA PRIĐU SRBIJI"

Boravak u Srbiji mi je jedno od najboljih iskustava u životu

Na Reditu je osvanuo utisak jednog Portugalca o Srbiji i odmah se uvrstio u jedan od najčitanijih postova na podforumu Srbije na Reditu, a mi ga prenosimo u celosti.

PROČITAJTE JOŠ TAJNE O SRBIMA KOJE SE KRIJU: Nije tačno da smo pod Turcima bili 500 godina! Evo šta je PRAVA ISTINA!

 

- Pre skoro godinu dana sam završio Erasmus program studiranja u Srbiji i tu sam proveo pola godine. Mogu da kažem da mi je to bilo jedno od najboljih iskustava u životu. Zahvaljujući Erasmusu obišao sam mnogo zemalja, ali nijedna ne može da se poredi sa Srbijom.

Tu sam probao mnoga sjajna jela (burek i pljeskavica su mi omiljeni), domaću rakiju koja je najbolji alkohol koji sam probao, čuo tradicionalnu muziku i video običaje zbog kojih sam se još više zaljubio u ovu zemlju i ljude u njoj. Srbija ima i divnu prirodu, sve što sam video je čarobno.

1portugalac-voli-srbiju 620

 *Foto: Printscreen

Svestan sam da Srbija, kao i nijedna druga zemlja, nije savršena. Međutim, kako sam navikao da su stranci u mojoj zemlji veoma loše tretirani (zbog previše turista, ali i doseljenika), pravo je osveženje susreti se sa ljudima koji su tako srdačni i koji uživaju u tome da se druže.

Bilo je neverovatno iskustvo provesti 6 meseci u zemlji tako drugačijoj od moje, a jako mi se dopala srpska kultura i istorija. Čak se na mojoj polici našla i jedna knjiga Ive Andrića. Rešen sam da se jednom prilikom vratim, i to na duže. Volim Srbiju svim srcem- kaže ovaj Portugalac.

Share this article