VELIKO OTKRIĆE Signale šalje čak 36 vanzemaljskih civilizacija? A evo zašto naučnici ipak misle da smo SAMI u galaksiji

Moguće je da na Mlečnom putu postoji 36 civilizacija koje aktivno emituju radio-signale u kosmos, tvrde britanski astrofizičari

Iako ne postoje direktni dokazi o postojanju inteligentnih vanzemaljskih oblika života, naučnici smatraju da bi pod pretpostavkom da je kao i na Zemlji za razvoj inteligentnih oblika života na drugim planetama potrebno oko pet milijardi godina, broj aktivnih civilizacija u našoj galaksiji trebalo da iznosi više desetina.

PROČITAJTE JOŠ SVA TAČNA PREDVIĐENJA BABA VANGE! Žuti ljudi će biti bolesni, a onda će nam stići nešto još gore!

Do te pretpostavke naučnici su došli posmatrajući evoluciju na kosmičkom nivou, pomoću proračuna nazvanog "astrobiološka kopernikanska granica".

 

Međutim, oni tvrde da je, u slučaju da su takve civilizacije ravnomerno prostorno raspoređene u galaksiji, najbliža potencijalna vanzemaljska civilizacija koja učestvuje u takvoj komunikaciji od Zemlje udaljena 17.000 svetlosnih godina, pa bi komunikacija sa njom sa naše planete bila praktično nemoguća.

PROČITAJTE JOŠ: Bio je najpametniji čovek na svetu, roditelji su ga smestili u ludnicu, očeva pohlepa ga uništila!

Isto tako, krajnje je mala verovatnoća da su kosmičke zvezde na kojima se možda odvija takav život po svojoj masi nalik Zemlji - većina bi mogle biti nestabilne zvezde koje se ubrajaju u takozvane "crvene patuljke".

S obzirom na to da bi zbog toga vreme opstanka oblika života na njima bilo ograničeno, to ujedno znači i da je veoma moguće da je naša civilizacija jedina koja postoji u našoj galaksiji, kažu ovi naučnici.

Share this article