Zašto biste u svom dvorištu uvek trebali da imate kašiku sa šećerom?

U posljednje vrijeme često čujemo negativne vijesti o okolišu. Nestaju životinjske i biljne vrste, tope se ledenjaci, oceani se zagađuju i čini se kao da se proces ne može zaustaviti.

Na sreću, postoji jedna jednostavna stvar koju svi možemo napraviti, a to bi moglo pomoći u smanjenju populacije pčela!

PROČITAJTE JOŠ NEVEROVATNA SCENA U BEOGRADU: Odvrnula je slavinu, popila vodu, a zatim elegantno odletela (FOTO)

Ovaj je savjet privukao pozornost kada je objavljen na Facebook stranici sir Davida Attenborougha. On je svoju karijeru izgradio brinući se za okoliš, dijeleći važne činjenice i širenju svijesti o problemima okoliša. Nije stoga ni čudo što je ovaj savjet došao iz tog smjera.

 

Na stranici je pisalo: „Zadnjih 5 godina populacija pčela opala je za 30%. Ako pčele nestanu sa Zemlje, ljudima bi ostalo 4 godine života. U ovo doba godine mogu se vidjeti pčele koje kao da umiru ili su mrtve, ali to je samo privid.

Pčele se umore i jednostavno nemaju dovoljno energije da se vrate u košnicu, i zbog toga mogu nastradati na razne načine.

David Attenborough

Ako u svome domu pronađete umornu pčelu, jednostavno rješenje je voda u koju je umiješan šećer. To će pčeli pomoći da povrati energiju. Jednostavno pomiješajte 2 žlice šećera sa 1 žlicom vode, i žlicu stavite u blizinu pčele.

Pomoći možete i ako proširite ovaj savjet.“

 

Ovaj jednostavan savjet može pomoći pčelama i proširiti svijest o tome koliko je velik utjecaj ljudi na okoliš. Svi smo pozvani uložiti malo truda kako bismo i pčelama i sebi učinili bolji svijet.

Share this article