BEĆKOVIĆ: Sad nam govore da budemo poslušni i da se ne čuje da smo živi!

Akademik Matija Bećković ocenio je da su se borba za opstanak i identitet otopile s borbom za evropske vrednosti, da sudbina Srba, Srbije i Republike Srpske zavisi samo od nas samih i pozvao sve Srbe da budu složni.

„Ne može nam niko nauditi ako ne naudimo mi sami sebi. Ako budemo složni, nećemo biti mali i slabi, nego veliki i nepobedivi“, rekao je Bećković na svečanoj akademiji u Banjaluci.

Bećković je naveo da onom ko se bori za svoj identitet prete da neće imati od čega da živi i savetuju da tu temu jedno vreme zadrži za sebe.

„Kažu kao da bi bilo pametnije da ne slavimo bar ove godine dok ne prođe kriza, ili da jedno vreme slavimo krijući, kao u slavna vremena i ne oglašavamo na sva zvona ono što se drugih ne tiče i što ne mora da sazna i vidi. Dilema je da slavimo i da budemo gladni ili da budemo siti i da slavimo u dubini duše“, naveo je Bećković.

On je konstatovao da male zemlje „drže u inkubatorima koje tuđa ruka isključuje i uključuje“.

„Sad bi trebalo da budemo poslušni i da se ne čuje da smo živi, a posle ćemo slaviti i krsnu slavu“, rekao je on.

Bećković je rekao da se seća da su ljudi listom ulazili u komunističku partiju da bi se zaposlili i napredovali, pa im niko nije zamerao.

„I ako uđemo u EU ne znači da nećemo biti ljudi“, poručio je on.

Bećković je rekao da se bitka da se Srbi liše budućnosti ne vodi prvi put.

KutakNet

 

Share this article