Ministarka Kisić reagovala na glasine da će centri za socijalni rad ODUZIMATI NEVAKCINISANU DECU

Mora da se prekine sa tim.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i ministarka Darija Kisić Tepavčević ponovo su danas najoštrije demantovali navode iz objava na društvenim mrežama da će centri za socijalni rad oduzimati decu roditeljima koji ne budu dozvolili njihovu vakcinaciju protiv Kovid-19.

PROČITAJTE JOŠ ZAŠTO MOJ FRIZERAJ NE RADI, A U PRODAVNICU UĐE 100 LJUDI: Dr Srđa Janković dao logičan odgovor

"Takve zlonamerne i neistinite objave na društvenim mrežama samo unose paniku među građane, sa ciljem da ih odvrate od vakcinacije, koja je najbolje sredstvo za uspešnu borbu protiv Kovid-19", kaže se u saopštenju.

Ministarstvo ukazuje da u proces vakcinacije protiv Kovid-19 nisu uključena deca, zbog čega je potpuno neargumentovano tvrditi da će ona biti oduzimana roditeljima ako ih ne vakcinišu.

Ministarstvo i ministarka Kisić Tepavčević još jednom apeluju da se zaustavi širenje neproverenih i neutemeljenih objava, jer je vakcinacija potpuno dobrovoljan proces i zavisi isključivo od svakog pojedinca, a centri za socijalni rad nikada nisu, niti će oduzimati bilo kome decu zbog takvog razloga, navedeno je u saopštenju.

Share this article