NENAD JEZDIĆ: Nisam ja vip, ja sam seljak!

Glumac Nenad Jezdić još pre 14 godina rešio je da ode iz grada i započne novi život, na svom imanju u selu Zabrdica kod Valjeva.

Nasmejana lica seljaka na spomen njegovog imena pri ulasku u Zabrdicu jasno govore da je on omiljeni komšija. Sačekao nas je na kapiji, vedar i raspoložen. A dok je sipao domaću rakiju od kruške, naglasio je da njegov proizvod ne sadrži druge primese osim voća. Rakija mu je stvarno odlična.

"Kod mene nema laži i prevare. Uzimam od voća najbolje i od toga proizvodim rakiju. Čistu, pravu i punu ukusa", rekao je Jezdić.

"Imam dvadeset hektara zemlje, a završiću u metar sa dva. Zato se ne predajem. Na početku nisam doživljavao sebe kao nekoga ko bi mogao da izgura sve ovo. Video sam sebe kao glumca. Da nemam tako razigranu maštu kao što imam, ne bi se ništa desilo, niti bi bilo u fazi u kojoj je sad", rekao je Jezdić.

Ipak, pomišljao je da od svega digne ruke.
"Svako jutro razmišljam o tome. Što sam duže u ovom kolu i vrtlogu, pomislim: "Šta će meni sve ovo". Ipak, zemlja me je vezala za sebe. Pokazala se u svom najtežem obliku, ali me je isto tako nadahnula. Ovde imam šansu da uradim nešto dragoceno za sve svoje. Ovo je sada moja potreba. Moram ovo da uradim zbog svoje porodice, ali i zbog ljudi iz ovog sela koji rade i koji će tek raditi kod mene i na radost njihove dece.

Nenad nije samo gazda. On je sa majstorima, vozi traktor, seče drva...

"Kada bi se stručnjaci bavili mnome, verovatno bi dolazak ovde definisali kao beg od svega. Ali zašto da ne budem jak pa da pobegnem od sebe? To sam i uradio. Ovo je ogromno odricanje i podvig, tako da sam ja bio jak da pobegnem od sebe. Od pozorišta, od glume", rekao je Nenad za Blic. On smatra da ništa nije izgubio time što je četrnaest godina svog života uložio u svoj novi projekat.

"Ako bi sve ovo tumačio kao gubitak i odricanje, onda bih bio u problemu. Mene selo užasno vuče i ne odvaja me od mog paralelnog sveta u pozorištu. Tamo se ništa značajno nije desilo u poslednje vreme i nisam sebe lišio za neko preterano pozorišno iskustvo. Ako mi se nekada i desi da se zamislim nad tim da li sam nešto izgubio, kažem sebi: „Realno, nisi ništa propustio, a ovde si izgradio sebi neki novi svet", rekao je Nenad.

(kurir.rs)

Share this article