Svi kukaju da je skupo, a igla nema gde da padne: Cena kafe na ZLATIBORU ostavila ljude u u čudu

Sudeći po broju turista na planinama Zapadne Srbije veliko je pitanje da li je iko ostao u gradovima. Na hiljade posetilaca tokom jučerašnjeg dana stiglo je na Zlatibor, a lep sunčan dan obrodavao je skijaše ali i šetače.

Na Kraljevom trgu zabeležena je velika gužva, a u kafićima se čekalo slobodno mesto.

 

- Snega ima dosta, a nije ni toliko hladno, tako da nas je poslužilo lepo vreme. Bašte kafića su pune, a cene su skroz realne, domaća kafa se može popiti za 150 dinara i to samom centru, dok je komplet lepinja koja važi za specijalitet ovog kraja u restoranu oko 400 dinara”, kažu za RINU turisti sa Zlatibora.

Zlatibor

Zlatibor, FOTO: RINA

Veoma posećen tokom ovog mini odmora svakako je i Zlatar koji je poznat po tome što na njega dolaze ljubitelji rekeativnog skijanja i aktivnog odmora, iako su novogodišnji praznici odavno prošli, cene se nisu menjale.

 

- Za jednu porodicu može se iznajmiti kuća od 80 evra dnevno, pa sve do 120 u zavisnosti od usluge. Dok se cena u hotelskom smeštaju kreće od 3500 dinara pa na više, takođe u zavisnosti od toga da li je u pitanju prenoćiošte ili polupansion”, rekao je Branko Pucarević, direktor TO Zlatar.

Zlatibor

Zlatibor, FOTO: RINA

Sneg i na Kamenoj Gori privukao je veliki broj ljubitelja sankanja, kako dece tako i starijih, a kako turisti kažu cena punog pansiona je 3.000 dinara. Smeštajni kapaciteti na planinama širom zapadne Srbije puni su već nekoliko dana unazad, a cena su prilagođene svačijem džepu.

(Izvor: blic.rs / Rina)

Share this article