Tihomir Stanić o Mileni Radulović: Ovo je moja poruka svima onima koji pitaju "šta je čekala do sad"

Sinoć je kao bomba odjeknula ispovest glumice Milene Radulović za Blic u kojoj tvrdi da ju je u njenoj 17. godini više puta silovao ugledni beogradski učitelj glume Mika Aleksić.

Mlada glumica je Miku Aleksića prijavila policiji zajedno sa još dve devojke koje, kako je ispričala, ranije nije poznavala, a osumnjičeni učitelj glume priveden je policiji.

PROČITAJTE JOŠ POTRESNA ISPOVEST MILENE RADULOVIĆ: "Silovao me učitelj glume Miroslav Mika Aleksić kad sam imala 17 godina"

"Šest godina sam bila u školi Mike Aleksića kada me je silovao. Imala sam 17 godina. To se nije dogodilo jednom. Ponavljalo se", rekla je ova renomirana glumica.

Nakon što je Milena Radulović sinoć na svom Instagram profilu podelila naslovnu stranu Blica sa porukom “posle teške unutrašnje borbe neke hrabre devojke i ja rešile smo da stanemo na put mračnom krugu zlostavljanja”, ispod objave su se ređale brojne poruke podrške, što od kolega, što od njenih pratilaca i prijatelja i brojnih javnih ličnosti.

 

Poruke podrške uputili su joj, između ostalih, glumci Milan Marić, Aleksandar Radojičić, Ivan Bosiljčić, Miodrag Radonjić, Goran Šušljik, koleginice Nina Janković, Jelisaveta Orašanin, Ana Franić, Nada Šargin, voditeljke Marija Kilibarda, Irina Vukotić...

Jedna od poruka je stigla i od glumice Danijele Štajnfeld, a na svom Fejsbuk profilu oglasila se i glumica Hana Selimović, koja je napisala da je i sama pohađala glumu kod Mike Aleksića i da iz te škole nije izašla bez trauma.

PROČITAJTE JOŠ "Virus mogu da prenesu i osobe koje su preležale koronu": Naučnici upozoravaju da ljudi koji imaju imunitet i dalje su opasni po druge

Jutros je na Televiziji Prva na ovu temu govorio i glumac Tihomir Stanić.

- Ja bih pričao o Mileni Radulović, ja joj se divim, ja nju poznajem, to je jedna divna devojka, divna osoba, divna glumica, divan čovek. Saosećam duboko s tim što joj se desilo i divim joj se na načinu na koji je to saopštila. S druge strane, javna ličnost koja se bavila tom vrstom posla... ovaj slučaj može biti, ako ne presudan, ono jako bitan u zaštiti svih potencijalnih žrtava u budućnostu. Duboko poštovanje imam prema bolu žrtava i prema njihovoj odluci da to obelodane. Oduvek u društvima, ne samo našim, to se relativizuje. Priča se zašto je ćutala. Pa molim vas zamislite da se nekom tako nešto desi. To se ne može rečima opisati, to je ... razmišljati i tražiti od žrtve bilo kakvo objašnjenje, zašto sad a zašto ne ranije, to je zločin. Ja sam zaista potrešen - rekao je glumac, između ostalog, u razgovoru sa voditeljkom.

- Niko nije ni slutio šta sve može da se krije... Ne mogu čak ni da govorim, ali biće prilike, o ovome će se sigirno još pričati - zaključio je Tihomir Stanić.

Share this article