ZAŠTO MOJ FRIZERAJ NE RADI, A U PRODAVNICU UĐE 100 LJUDI: Dr Srđa Janković dao logičan odgovor

Imunolog iz Tiršove i član Kriznog štaba dr Srđa Janković apelovao je na sve koji se još nisu prijavili za imunizaciju da to obavezno učine.

On je ocenio kako su prognoze o tome koliko će epidemija trajati nezahvalne, jer niko ne može predvideti kao će ići tok epidemije.

PROČITAJTE JOŠ Dr Kon: "Razmišljamo da nekome UBLAŽIMO MERE". Evo ko bi ipak mogao da radi uprkos "zaključavanju"

 

Janković je pokušao da objasni i zašto su najnovijim merama Vlade zatvoreni frizerski saloni i slične delatnosti gde ulazi mali broj ljudi, a dozvoljen je rad hipermarketima gde ima mnogo ljudi u zatvorenom prostoru.

"Svuda gde ima kontakta postoji rizik od zaraze. Naravno da nam je cilj da to svuda sprečimo, ali mere su usredsređene tamo gde su najveći rizici i tamo gde su nasušne potrebe. Imamo veću potrebu da nešto bude izuzeto od mera. Ne kažem da frizerski saloni nisu važni, daleko do toga, i da ne uvažavamo one koji tamo rade i koji ih koriste, ali bez nečega se može pet dana, bez nečega se ne može ni pet dana", rekao je Janković.

sisanje-frizer-pixabay

 *Foto: Pixabay

On je pozvao građane da se pridržavaju mera zaštite iako su se zamorili zbog dugog trajanje epidemije. "Razumem sve kojima je posle godinu dana teško da se motivišu da poštuju mere, međutim neophodni su minimum sloge, solidartnosti, konsenzus da to učnimo. Situacija ne sme da se pogorša dalje, jer naprosto zdravstveni sistem neće više moći da se bori", upozorio je Janković.

Share this article