10 saveta Helen Miren za svaku ženu: Ako ih poslušate, živećete bez opterećenja!

Helen Miren je britanska glumica i zvezda u najboljem smislu te reči – ona koja ne prestaje da sija. Navikli smo na teror mladosti i plastične lepote, a Miren nam pokazuje kako može drugačije – uz pomoć rada, stava i dostojanstva.

Ne boji se da kaže šta misli, i ume to da kaže artikulisano, i pravo u metu. Ovo su neki od njenih najupečatljivijih citata koji će vas možda inspirisati da budete slobodnije i svoje.

 

1. Sada kada imam 70 godina, ono što bih mlađoj sebi posavetovala jeste da govori "od***i" češće.

2. I dalje imam taj "ciganski" osećaj za avanturu. Mislim da nisam spavala u istom krevetu više od tri ili četiri meseca čitavog mog života. Uvek sadim povrće čije plodove na kraju ne pojedem i cveće koje neću videti kako cveta. Oduvek se selim po celom svetu.

3. Cela ta stvar oko oblačenja je luda. Možete da potrošite dolar na jaknu u nekom malom butiku, npr. "second-hand". I možete da potrošite hiljadu dolara na jaknu u mega-storeu. I ako vidite ove dve jakne kako šetaju ulicom, verovatno ne biste znali koja je gde kupljena.

4. Žene treba da prestanu da budu ljubazne. Ako ikada budem imala decu, koju nemam, prva stvar koju ću naučiti svoju devojčicu jeste reč: "od***i".

5. Najteži period u životu jesu dvadesete. To je takva šteta jer ste tada najdivniji, i fizički u najboljoj kondiciji. Ali, to je takođe i period kada ste najnesigurniji i puni sumnje u sebe. Kada ne znate šta će se desiti, zastrašujuće je.

 

6. Ja sam tip osobe oblači-se-u-second-shopu-ali-otvara-bocu-šampanjca.

7. Mislim da je svaka žena u našoj kulturi feministkinja. Možda odbijaju da se tako izjasne, ali ako biste uzeli bilo koju ženu, vratili se 40 godina unazad i rekli: "Da li je ovo svet u kome bi volela da živiš?“ Ona bi rekla "Ne".

8. Čudna stvar je ta, postaje vam sve udobnije u vašoj koži, čak i kada vam vreme daje sve manje razloga za to. Kada ste mladi i lepi, paranoični ste i jadni. Mislim da je jedna od najvećih prednosti starenja ta što se oslobađate nekih stvari.

9. Moje četrdesete bile su dobre. Pedesete sjajne. Šezdesete fantastične. A sedamdesete su prokleto fenomenalne.

10. Celog svog života gledala sam devojčice od 16 godina kako prodaju lepotu, zato mislim da je neverovatno što sada žene od 70 godina reklamiraju proizvodeženama od 60 do 80 godina.

 

(Izvor: bizlife.rs)

Share this article