12 NAJLEPŠIH CITATA O MEDICINSKIM SESTRAMA: BITI MEDICINSKA SESTRA ZNAČI SUZDRŽAVATI VLASTITE SUZE I STALNO CRTATI OSMEHE NA LICIMA LJUDI

Posao medicinske sestre je izuzetno težak, ali ako uspete da zaboravite na to koliko vam je mala plata, a skoncentrišete na to kako možete da pomognete pacijentima, biće vam lakše da dolazite na posao svakoga dana. 

Da bismo vam pomogli da sa više energije obavljate svoj posao, pripremili smo za vas neke od najboljih citata o medicinskim sestrama...

Medicinske sestre pružaju negu, saosećanje i utehu i to bez recepta.

Možda će zaboraviti vaše ime, ali nikada kako ste im pomogli.

Biti medicinska sestra znači suzdržavati vlastite suze i stalno crtati osmehe na licima ljudi.

 

Stalna nega od strane dobre medicinske sestre može biti isto toliko važna koliko i ozbiljna operacija od strane hirurga. 

Svaka medicinska sestra je anđeo sa ključem zdravlja zajednice.

Možda svakoga dana moram da se suočim sa opasnošću, ali se ne plašim. I dok naši vojnici mogu da stoje i da se bore, i ja mogu da stojim, hranim ih i negujem.

Biti medicinska sestra – tehničar nije posao već način življenja, jer svakom pacijentu treba heroj.

Kada spasiš jedan život, onda si heroj, kada spasiš stotine života, onda si medicinska sestra.

Najbolji savet koji (medicinska) sestra može dati narodu je uverenje da je svaki čovek vredan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu.

Biti medicinska sestra znači uraditi ono što niko drugi neće, na način na koji niko drugi ne može uprkos svemu kroz šta prolazimo.

Biti medicinska sestra – najteži posao ikada koji ćeš voleti.

Lekovi nisu uvek neophodni, vera u oporavak jeste.

(Izvor: family.rs)

Share this article