Čas za pamćenje: Učiteljica oduševila svet načinom na koji je deci objasnila anatomiju (VIDEO) (FOTO)

Učiteljica iz Španije postala je hit na društvenim mrežama nakon što su se na Tviteru pojavile fotografije na kojima se vidi kako deci predaje anatomiju ljudskog tela u kostimu koji je pripremila posebno za tu priliku.

Veronika Duke (43) učiteljica je 15 godina, a trenutno predaje trećem razredu. Toekom lekcija o ljudskom telu bila je posebno inspirirana, a ideju je dobila kad je na internetu naišla na kupaći kostim koji možete da vidite na fotografijama ispod.

 

- Znajući kako je teško tako mladoj deci da vizualizuju položaj unutrašnjih organa, pomislila sam da je vredno pokušati s tim - kaže učiteljica za portal Bored Panda. Fotografije iz razreda podelio je njen suprug na Tviteru i brzo su postale viralne.

Ponosni suprug Majk Moratinos napisao je na Tviteru kako je Veronika ljudsko telo objašnjavala učenicima na jako originalan način, uz što je priložio fotografije koje su dobile više od 65 hiljada lajkova.

Mnogi na Tviteru bili su puni hvale za učiteljicu iako je bilo i drugačijih komentara. "Lepo, ali u nekim zemljama to bi već bio veliki skandal", jedan je od komentara.

Duke je u svojoj školi već poznata po tome što koristi rekvizite i kostime da pomogne učenicima u učenju. - Odavno sam odlučila da koristim kostime i maske za lekcije iz istorije - kaže i zaključuje: "Volela bih da društvo prestane da na učitelje gleda kao na lenje birokratske javne službenike. Mi to nismo."

[youtube height="577" width="770" align="left|right|none"]https://www.youtube.com/watch?v=-I62t8tuCWw&feature=emb_title[/youtube]

(Izvor: novosti.rs / index.hr)

Share this article