"Hvala ti sine što me nisi poslušao": Evo kako se majka na samrti oprostila od Dragoljuba Đuričića i skinula mu teret sa srca

Bubnjar Dragoljub Đuričić, preminuo je danas od posledica korona virusa. Sloboda u mišljenju, izražavanju, ali i u svemu što čini čoveka ljudskim bićem i individuom bilo je ono za šta je oduvek živeo.

Naime, Dragoljub Đuričić je bio u u bolnici od 24. februara i od tada se u javnosti nisu pojavljivale nikakve informacije o njegovom zdravstvenom stanju.

PROČITAJTE JOŠ PREMINUO DRAGOLJUB ĐURIČIĆ: Bubnjar izgubio bitku sa korona virusom

Zatim se na njegovom Facebook profilu javila obožavateljka, koja je uspjela da dođe do informacija o njegovom stanju.

“Upravo sam dobila vijest od rođake načelnice koja je kontaktirala bolnicu Dragiša Mišović gdje leži Dragoljub Đuričić. Juče je ekstubiran."

 

Vest se na žalost ispostavila kao tačna, a naš slavni muzičar je izgubio bitku sa koronom.

Ovaj stasiti Crnogorac, rođen u Cetinju, više od pola veka živeo je u Beogradu, živeo je u Njujorku, Londonu, Berlinu... Sebe je nazivao nekonformistom kojem je i majka na samrti odala priznanje što nije bio kao većina i bezrezervno poslušan. Naprotiv.

- Majka mi je kad je umirala skinula kamen sa srca jer mi je rekla. "Srećna sam što me nisi slušao jer da jesi bio bi isti kao ja. Ovako si me nadvisio . Odala mi je najveće priznanje u životu iako sam njen jedini učenik koji nije završio fakultet. Mama je bila moja učiteljica", ispričao je pre nekoliko godina Dragoljub Đuričić za "Politiku".

Bubnjar koji je svirao sa najvećim zvezdama bivše Jugoslavije, Zdravkom Ćolićem, Bregom, Ju grupom, Kerberom, Leb i sol i brojnim drugima i uvršten među 30 najboljih bubnjara na svetu, otac je dvojice sinova - Milana, kojeg je dobio kada je bio stariji tinejdžer i Andrije iz veze sa našom rediteljkom Alisom Stojanović.

Share this article