Maji je prišao beskućnik i zamolio je za novac, a ostatak priče je nešto najlepše je što ćete danas pročitati

Kako biste vi reagovali kad bi vam prišao beskućnik i zamolio vas da mu pozajmite novac? Da li biste li uopšte stali i čuli šta ima da kaže?

Maja Žrobecka iz Poljske našla se upravo u takvoj situaciji i nije okrenula glavu.

Kad je krenula u šoping, beskućnik joj je prišao i tražio je 60 zlota (oko 1700 dinara). Stala je i poslušala šta ima da joj kaže. Objasnio joj je kako su mu šinteri uzeli psa, njegovog najvernijeg prijatelja i da mu je potreban novac kako bi ga izbavio iz azila.

Maja u početku nije bila u potpunosti uverena da čovek govori istinu, ali delovao joj je dovoljno iskreno da ga pusti u svoj auto i krene s njim u azil.

U azilu je saznala da je čovek i dan ranije pokušavao da "oslobodi" svog psa, ali nije uspeo jer nije imao tih 1700 dinara. Radnica azila uverila je Maju da pas nije povređen i da je sve vreme dobijao hranu.

 

Tamo je saznala da je taj čovek i prethodnog dana pokušavao da "oslobodi" svog prijatelja, ali nije imao novac. Radnica azila je Maju uveravala da pas nije povređen i da je sve vreme dobijao hranu i da nije neuhranjen.

Maja je odmah izvadila pare iz džepa i platila kauciju.

"Rekli su mi da imam veliko srce. A pas se toliko obradovao susretu sa svojim vlasnikom, to je bilo neopisivo i učinilo me tako srećnom i ponosnom što sam pomogla tom čoveku.

Pouka ove moje priče je valjda da ne treba da budemo tako bezosećajni prema drugim ljudima i da ne treba da imamo predrasude. Ovo nije nikakav blesavi altruizam, već ono što nas čini ljudima", napisala je Maja, između ostalog, na Facebooku.

(Izvor: Srbija Danas)

Share this article