O smrti Đorđa Balaševića izveštavaju "Vašington post", AP...

Ne samo da je u regionalnim medijima odjeknula vest da je preminuo kantautor Đorđe Balašević, već o smrti voljenog muzičara piše i američki list "Vašington post".

U tekstu se navodi da je Balašević ostao široko popularan nakon ratova devedesetih godina na našim prostorima.

PROČITAJTE JOŠ E, MOJ BEOGRADE: Nezaboravan govor Đorđa Balaševića o Beogradu pred 20.000 ljudi! (VIDEO)

 

"Balašević je svoju karijeru započeo krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina, prvo nastupajući u bendovima, pre nego što je postao solista sa svojom mekom pop muzikom i duhovitim tekstovima. Kada se Jugoslavija raspala u etničkom ratu ranih devedesetih, Balašević se otvoreno usprotivio nacionalizmu koji je podgrevao sukobe. Zbog njegovih stavova, glavni mediji u Srbiji izbegavali su Balaševića tokom ratne ere", navodi se u tekstu za ovaj list.

"Vašington post" je ocenio da je Balašević ostao "voljen širom etnički podeljenog balkanskog regiona nakon ratova, puneći koncertne sale u svim zemljama nastalim iz šest bivših jugoslovenskih republika".

Agencija Asošiejted pres (AP) takođe je prenela vest o smrti Đorđa Balaševića, navodeći da su "njegovi nastupi bili čuveni po komentarima na bini na razne teme" i takođe su ukazali na njegov antiratni stav i protivljenje nacionalizmu.

Vest su preneli i drugi američki mediji poput Ej-Bi-Si njuz i Ju-Es njuz.

Share this article