Postoji li recept za srećan brak? Ova priča iako deluje kao bajka, kaže da postoji...

Svako ima svoju tajnu, svoj recept po kom živi, prilagođava se, trpi ili uživa… Ovo je tajna jedne žene.

Čovek i žena živeli su dugo i srećno zajedno. Delili su sve tajne i iskustva, ali, postojala je jedna stvar koju je žena zamolila svog muža da nikad ne radi: Nikada ne sme da otvori staru kutiju za cipele koju drži na vrhu police u svom ormanu.

Muškarac nikada nije pitao šta se nalazi u kutiji. Mislio je da nešto intimno, ženski…Jednog dana, žena se razbolela. Ubrzo, njeno zdravlje potpuno se narušilo, i ona je zamolila muža da donese njenu kutiju u bolnicu, jer, kako je rekla, vreme je da mu otkrije tajnu.

Starac je došao kući, našao kutiju i otvorio je. Unutra je našao dve pletene lutke i veliki štos novca – sve u svemu, tu je bilo 95.000 dolara!

“Ali zašto? Kako?!” Probao je da se pribere, zapanjen tolikom svotom novca.

“Pre nego što smo se venčali,” rekla je starica svom zbunjenom suprugu, “baka mi je rekla tajnu srećnog braka. Sastoji se od jednog pravila: Nikada se ne svađaj sa svojim partnerom. Takođe mi je rekla da svaki put kada se naljutim na tebe, treba da sednem i ištrikam lutku.”

Starca su dirnule ove reči – bile su samo dve lutke u kutiji. Tokom celih 50 godina njihovog zajedničkog života, činilo se, naljutio je svoju ženu samo dva puta. Zagrlio je svoju ženu i poljubio je.

“Ali, odakle sav taj novac?” zapitao je.

“A to…” rekla je sa osmehom. “To je novac koji sam zaradila prodajući lutke…

(KutakNet)

 

Share this article