Preminuo glumac Miroljub Lešo

Poznati filmski i televizijski glumac Miroljub Lešo preminuo je jutros u 73. godini života.

"Jutros je preminuo Miroljub Lešo, glumac, prijatelj i moj drugi otac. O detaljima sahrane ću obavestiti sve naknadno", objavila je na svom fejsbuk profilu Jelena Vlahović Mihajlović.

 

Miroljub Lešo poznat je po brojnim uglavnom sporednim ulogama na velikom platnu. Rođen je u Beogradu 27. jula 1946. godine.

 *FOTO: PROMO

Jedna od najpoznatijih uloga mu je u "Salašu u Malom ritu" iz 1976. godine gde igra brata Slavka Štimca "brudera Peru". Ovako je o toj seriji i Lešu pisao novinar Zoran Predić u RTV reviji 1976.

 

Debitovao je 1968. kod Radoša Novakovića u filmu “Bekstva”, potom dobija ulogu u “Kamiondžijama” četiri godine kasnije, a onda se 70-ih nižu epizode u filmovima i serijama “Dimitrije Tucović”, “So”, Bombaši, “Sutjeska”, “Kapelski kresovi”, “Doktor Mladen”, “Otpisani”, pomenuti “Salaš u Malom ritu” i mnogim drugim.

Miroljub Lešo

 *Miroljub Lešo / FOTO: ZORAN LONČAREVIĆ / RAS SRBIJA

Postaje sve traženiji epizodni glumac i ostvaruje uloge u ostvarenjima "Hajduk", "Snovi. život i smrt Filipa Filipovića", "Poslednji čin", "Svetozar Marković", "Miris dunja", "Mahovina na asfaltu", "Neka druga žena", "Kraj rata", "Quo vadis", "Brisani prostor", "Vuk karadžić", "Bolji život"...

U poslednje dve decenije Lešo nije toliko radio ali je ipak ostvario nekoliko uloga, opet epizodnih između ostalog u sledećim delima: "Bulevar revolucije", "Vukovar jedna priča", "Paket aranžman", "Kraj dinastije Obrenović", "Ptice koej ne polete", "Gore dole", "Država mrtvih", "Vratiće se rode".

(Izvor: blic.rs)

Share this article