PROFESOR SLAVOLJUB IZ VELIKE PLANE USKORO DOBIJA POSAO ZA STALNO: Ovim potezom je ispao PRAVI CAR

Stojadinović ističe da bi i danas, kada bi životi đaka bili ugroženi, postupio isto bez obzira na posledice

Slavoljub Stojadinović, hrabri profesor fizičkog vaspitanja iz Velike Plane, uskoro dobija stalno zaposlenje!

Stojadinović je, podsetimo, preko noći postao heroj kada je svojim životom stao u odbranu đaka Ekonomsko-ugostiteljske škole "Vuk Karadžić" prilikom upada naoružanog napadača sa automatskom puškom i bombom na školski čas.

   

O hrabrom podvigu vrsnog pedagoga, u situaciji dosad neviđenoj u srpskim školama, pisali su domaći i strani mediji, pa se tada i saznalo da Stojadinović 17 godina radi na određeno. Ministar Šarčević je odmah reagovao i obećao da će hrabri profesor dobiti stalno zaposlenje. Stojadinoviću je u ministarstvu ponuđeno radno mesto u Prosvetnoj inspekciji, ali je on to, kako sam priznaje, odbio jer želi da radi s decom.

- Mogao sam da biram, ministar mi je ponudio posao u Prosvetnoj inspekciji u opštini Velika Plana, kao i radno mesto u Smederevskoj Palanci, Požarevcu, Smederevu, ali je to daleko od mog mesta i iziskuje troškove putovanja. Želim da radim u svom gradu, u prosveti. Stoga je moja škola zatražila saglasnost sa teritorije opštine Velika Plana. Ispostavilo se da Škola "Radomir Lukić" iz Miloševca ima višak časova, nekih 20 posto, i tražili su od Ministarstva prosvete da im dozvoli raspisivanje konkursa za stalno. Tako da će u narednom periodu dobiti posao na neodređeno - objasnio je profesor.

 

Naš sagovornik je neposredno pre Nove godine bio u kabinetu kod ministra prosvete, kada je sve dogovoreno, a tom prilikom su i đaci III-3 dobili nagradnu ekskurziju, putovanje u Tršić na dva dana, 21. i 22. decembra.

Stojadinović ističe da bi i danas, kada bi životi đaka bili ugroženi, postupio isto bez obzira na posledice. On je ispričao da se krajem novembra u školi odigrala prava drama, kakva se viđa jedino na filmu, ali da su zapravo školarci postupili kao heroji iako su bili meta napada.

- Deca su i dalje u šoku. Oni su tada najpre pomislili da je neka vežba u pitanju. Kada im je napadač naredio da kontaktiraju sa BIA i izvadio pušku, shvatili su da je situacija ozbiljna. On je imao nameru da napravi talačku krizu, a deca su se razletela, neko je zvao policiju, roditelje... Jedna učenica je bila toliko prisebna, pa je pozvala mene. Tako da su oni i žrtve i heroji jer je jedan deo njih, kada sam ja krenuo da se obaram sa naoružanim čovekom, krenuo meni da pomaže. Naredio sam da izađu napolje - objašnjava naš sagovornik.

Tom prilikom mu je, kaže, jedino bilo važno da ne ugrozi bezbednost dece.

- Svestan sam svih posledica koje bih snosio da je nešto krenulo po zlu. Međutim, to je bila moja procena situacije. Na sreću, ispostavilo se da je bila pozitivna jer da je nedajbože bilo mrtvih ili ranjenih, ja bih sada bio u zatvoru - navodi on.

(Izvor: espreso.rs)

Share this article