STEFAN IMA 23 GODINE, 84 DESETKE I DVE DIPLOME: Za 4 godine završio uporedo Fizički i Elektrotehnički fakultet

Stefan Đorđević, iz Beograda, za četiri godine studija položio je ukupno 84 ispita, 45 na Elektrotehničkom i 39 na Fizičkom fakultetu.

U indeksima je upisano isto toliko desetki! Trenutno, radi kao saradnik u nastavi na Fizičkom fakultetu, drži vežbe. Iako je konkurisao za master, tehnički ga je već završio. Sve ispite je položio unapred, ostao mu je pola ispita i da odbrani rad. Planira doktorske studije u inostranstvu i da se potom vrati u Srbiju.

PROČITAJTE JOŠ OVO SU PRONALASCI KOJI SU PROMENILI SVET: A izumeli su ih Srbi!

 

Za Stefanov uspeh se čulo zahvaljujući njegovoj devojci Ani Knežević. Vest koju je okačila na Tviter, brzo se proširila. Ovaj izuzetno skromni mladić, nije želeo javno da priča o svom uspehu.

Kaže da to želi da zadrži za sebe. Ipak, uz pomoć uprave ETF-a, uspeli smo da ga ubedimo za razgovor. Kaže da je za uspešno studiranje najbolje upisati ono što volite. A matematika i fizika su bile njegov izbor od osnovne škole, a zatim i Matematičke gimnazije.

Navodi da planira doktorske studije u inostranstvu, kako bi naučio nešto novo. Cilj mu je da se vrati u Srbiju, da bude profesor ili da radi u nekom institutu, piše ddl.

Kaže da program na Fizičkom i Matematičkom fakultetu kod nas, odgovara masteru u inostranstvu. Voli da gleda serije, filmove, bavi se numizmatikom, čuva album Lige šampiona, a bavio se i košarkom.

Share this article