U BEOGRADSKOJ ŠKOLI DEČAK IZVADIO PIŠTOLJ NASRED ČASA: Policija ga jurila po učionicama

Kako mediji saznaju, ovo nije prvi put da je L.Ć. (12) na časove došao naoružan

Učenik šestog razreda Osnovne škole "Vladislav Petković Dis" u Velikom Mokrom Lugu juče je naoružan uleteo u školsku zgradu i vitlao pištoljem, zbog čega su ga policajci jurili od učionice do učionice, dok su deca i nastavnici bili u šoku.

Kako mediji saznaju, ovo nije prvi put da je L.Ć. (12) na časove došao naoružan. Incident se dogodio juče oko 7.30 u zgradi škole u ulici Radosava Ljumovića 20 u Velikom Mokrom Lugu dok su deca ulazila u školu.

   

- Dečak je po ulasku izvukao pištolj iz odeće i počeo da viče i vitla oružjem. Deca koja su već bila u učionici premrla su od straha. Nekoliko nastavnika je odmah izašlo i sprečilo ostale učenike da uđu, a neko od njih je pozvao policiju - kaže sugrađanin koji je svoju ćerku odveo u školu.

Na lice mesta došla je policijska patrola posle dojave da razjareni dečak plaši sve oko sebe.

- Tada je nastala prava drama jer je dečak počeo da beži po školi, a policajci su jurili za njim kao na filmu. Učenik je bukvalno trčao iz učionice u učionicu, ali su ga posle 10 minuta sustigli, savladali ga i uzeli mu pištolj. Drama je okončana posle pola sata - navodi sagovornik i dodaje da niko ne zna zašto je to uradio.

 

- Dečak je već donosio pištolj u školu i izazivao incidente. Verovatno neće odgovarati zbog svojih godina, ali se ovome mora stati na put - ističe zabrinuti otac jedne učenice te škole.

Pre tri godine se dogodio gotovo identičan incident kada je učenik šestog razreda OŠ "Kralj Aleksandar Prvi" na Novom Beogradu u školu došao sa napunjenim pištoljem, koji je navodno pripadao njegovoj majci.

- Nosio ga je ceo dan i hvalio se da je naoružan. Pištolj je izvadio u svlačionici dok je bio u društvu 12 dečaka. Samo je dvoje dece po povratku kući ispričalo roditeljima šta se desilo. Slučaj je narednog dana prijavljen direktoru i policiji - kaže roditelj upućen u situaciju.

Novinari su juče pozvali školu u Velikom Mokrom Lugu da provere šta se dogodilo, ali su tamo samo kratko rekli da je zbog ispada učenika sazvan hitan sastanak.

(Izvor: espreso.rs)

Share this article