U ovoj školi nema kažnjavanja: Umesto u ćošak, nemirne đake šalju u posebnu sobu! (VIDEO)

Kao deo disciplinskog postupka, neke škole organizuju kaznenu nastavu kako bi nemirnu i neposlušnu decu "doveli u red", piše Yumama.com.

Međutim, poznato je da su mnoga deca sklona revoltu, pa ovaj metod često nije uspešan. Upravo zato, želeći da isproba neku vrstu "obrnute psihologije", osnovna škola Robert Koleman iz Sjedinjenih američkih Država je umesto kaznenih časova prošle godine uvela "Sobu pažljivog trenutka" u kojoj deca -meditiraju!

 

Naime, ukoliko se deca nisu lepo ponašala škola ih šalje u ovu sobu da razmisle o tome šta su loše uradili.

Ta prostorija je vrlo prijatna, opremljena svetlima, dekoracijama i mekim jastucima. Neposlušna deca tamo sede i rade vežbe disanja ili meditacije, što im pomaže da se smire i fokusiraju. Takođe, podstiče ih da razgovaraju o onome što se dogodilo.

Foto: Ilustracija / Profimedia

 *Foto: Ilustracija / Profimedia

U školi Robert V. Koleman meditacija nije jedino što nude deci. Takođe, u ponudi je i joga i različiti drugi oblici vežbi.

Nakon uvođenja ovog programa, broj dece koja manifestuju nepoželjno ponašanje je u opadanju, a smanjio se i broj izostanaka. Zbog uspešnosti programa njegovi se kreatori nadaju proširenju i na ostale američke škole.

 

Pogledajte video!

(Izvor: yumama.com)

Share this article