Zadatak za treći razred osnovne od kog boli glava (FOTO)

Mama jednog trećaka je podelila zadatak

Roditelj deteta koje je treći razred osnovne škole zna šta ga čeka kad dođe kući s posla.

Umesto igranja, šetnje, smeha, filma - čeka ga još jedno radno vreme, jer domaći iz matematike mora da se završi do sutra, a on je posle tri sata, eto, uspeo da reši prvi zadatak.

 

I umesto da zadovoljno cikne i ode pod hladan tuš, ostaje mu samo još četiri sata da svom devetogodišnjaku, bez nerviranja i vikanja, glasom budističkog monaha, objasni ono što mu ni samom i dalje nije jasno.

Mama jednog trećaka je sa nama podelila zadatak i pita: "Da li ovi što pišu udžbenike imaju ikakvu predstavu o tome da neka deca koja treba da reše ovakve zadatke i potrebna im je pomoć, žive, recimo, sa mnom."

Ako vam je fotka sitna, da ponovimo tekst zadatka: "Prvi sabirak je broj četvrte stotine čiji je zbir cifra desetica i jedinica jedna 2. Drugi sabirak je broj pete stotine čiji je proizvod cifara 8. Koji brojevi mogu biti sabirci? Koja je najmanja, a koja najveća moguća vrednost zbira tih sabiraka?" Dalje se traže - prvi sabirak, drugi sabirak, najmanji zbir i najveći zbir.

Ajmo junaci! Pokušajte da rešite, ali ipak ne zaboravite da ovo treba da uradi devetogodišnjak, bez pomoći mame i tate, često i bez pomoći učitelja ili učiteljice koji zbog obima gradiva moraju da preleću preko teških i obimnih lekcija. I onda pismeni, pa kec, pa privatni časovi, ali po mogućnosti od prvog osnovne... Složićete se da to nije prihvatljivo rešenje.

(Izvor: noizz.rs)

Share this article