6 korisnih saveta: Primena hidrogena u domaćinstvu

Hidrogen se uvek smatrao putpuno bezbednim i prirodnim antiseptikom. Ovo nije skupo, ali je visokoefikasno sredstvo koje bi trebalo posedovati svako domaćinstvo.

Pomoću rastvora vodonik- peroksida (hidrogena) mogu se, ne samo dezinfikovati rane, već ga možemo  koristiti i  u netradicionalne svrhe.

U ovom članku predlažem vam 6 načina korišćenja 3%-og hidrogena u domaćinstvu. Hidrogen možete kupite u svakoj apoteci.

 

 

1. Uklanjanje fleka.

Desilo vam se da su se na dušeku pojavile fleke?

Naravno, takve stvari se dešavaju, pogotovo ako u kući imate malu decu. Postoji odlično rešenje za eliminisanje fleka i neprijatnih mirisa sa dušeka, pomoću par sastojaka koje imate pri ruci.

Uklanjane fleka.

Biće vam potrebno:

– 250 ml 3%-og hidrogena
– 3 supene kašike sode bikarbone
– kap tečnog sapuna, ili sredstva za pranje sudova

Smesu je potrebno praviti neposredno pre samog procesa čišćenja: na taj način ona je maksimalno efikasna.

Promešajte hidrogen i sodu bikarbonu. Kada se soda rastvori, dodajte kap-dve tečnog sapuna, ili sredstva za pranje sudova. Promešajte. Sipajte tečnost u prazan raspršivač. Promućkajte bočicu i poprskajte zaprljani deo dušeka.

Ostavite aktivnu penu da deluje. Sačekajte da se osuši, ili uključite fen i usmerite strujanje vazduha na fleku da se brže osuši. Posle samo iščetkajte suvom četkom ili iskoristite usisivač da pokupite ostatke sode. Ovim sredstvom možete očistiti i osvežiti čitav dušek.

Na slican način možete ukloniti i fleke sa odeće.

2. Pasta za čišćenje zagorele masnoće sa sudova.

Zagorela masnoća na sudovima je neizbežna  pojava, i njeno otklanjanje , čak i uz pomoć skupih sredstava, nije uvek lako.

Međutim, postoji jedan provereni recept za ovakve slučajeve. Samo dva sastojka potrebno je za pripremu ove čudo-paste: hidrogen i soda bikarbona.

Pasta za čišćenje zagorele masnoće sa sudova.

Recept je vrlo jednostavan. Jer, sve što je genijalno, zapravo je veoma jednostavno i dostupno, na dohvat ruke.

 

3. Kao odlično sredstvo za negu peta.

odlično sredstvo za negu peta.

Kao prvo, ovakva nega nije skupa, a kao drugo veoma je efikasna – stopala postaju glatka i nežna, nestaju zadebljanja. Radite ovu proceduru 1-2 puta nedeljno, i rezultat, u vidu nežnih i negovanih stopala će vas obradovati.

4. Kako isprati zapušene uši.

Smatra sa da su ljudske uši – organ koji se sam čisti. Za vreme žvakanja, kijanja, kašljanja, naslage masti nastale u ušima, same se eliminišu.

Ali, ponekad se dešava da se naslage, koje su se  akumulirale u ušnom kanalu,  pretvaraju u „čepove“. Uši se začepljuju. U takvim slučajevima neophodno je uraditi proceduru ispiranja ušiju.

Kako isprati zapušene uši.

Najjednostavnije i najpristupačnije sredstvo za ispiranje ušiju i uklanjanje „čepova“ je rastvor vodonika peroksida (hidrogen).

 

5. Žute mrlje od znoja na odeći

Ako vas zabrinjavaju manje žute mrlje od znoja na odeći, vodonik peroksd (hidrogen 3%) će vam pomoći da rešite ovaj problem.

Žute mrlje od znoja na odeći

Sunđerom, umočenim u rastvor hidrogena, prebrišite sva mesta na kojima ste primetili žute mrlje. Možete ga naprskati pomoću raspršivača. Ostavite na pola sata, i posle toga, veš isperite u vodi i ostavite da se suši.

6. Protiv nepoželjnih dlačica na licu.

U poslednje vreme, sve više žena koristi hidrogen peroksid da bi se oslobodile nepoželjnih dlačica na licu (i telu).  Mnogima je poznato da hidrogen, ne samo da posvetljuje, nego deluje i kao odličan „depilator“ za eliminisanje dlaka.

Hidrogen protiv nepoželjnih dlačica na licu.

Jednostavno pokvasiti vatni tupfer u 3 %-om rastvoru hidrogena (prodaje se u svim apotekama) i po 5 minuta dnevno nežno prelaziti preko problematičnih delova na licu.

Za nekoliko dana dlačice će posvetliti, zatim će početi da se lome, i na kraju, postaće gotovo nevidljive.

(Izvor: uspesnazena.com)

Share this article