Ako je dete bolesno, prvo treba lečiti majku i oca: Ovo su najveće greške roditelja!

Ako pripadate grupi roditelja koja veruje da svako dete mora da bude bolesno, da je jednostavno takvo rođeno i da će mu pomoći lekovi, ruski stručnjaci nude sasvim drugačije objašnjenje - da su za sve to krivi roditelji i da bi dete bilo zdravo, prvo njih treba lečiti!

Oni tvrde da su deca od začeća pa sve do 12. godine energetski i informaciono potpuno podređena roditeljima i zbog toga oni snose odgovornost za sve što im se dešava.

Uticaj majke na dete

Ruski stručnjaci tvrde da je osim ishrane i načina života u trudnoći za razvoj deteta ključna i majčina psiha, i da nikakva brza hrana ili cigareta ne može da našteti detetu koliko oštećena psiha majke. Da bi dete bilo zdravo, majka u trudnoći mora da bude spokojna, da se poštedi i da je drugi poštede stresa, da pozitivno razmišlja i ne rasipa energiju na nevažne stvari. Sve što ona treba da radi jeste da se raduje trenutku kada će njena beba doći na svet.

 

Tokom trudnoće, majka i dete vezani su pupčanom vrpcom, a nakon porođaja pa do 12. godine, tvrde Rusi, postoji energetska pupčana vrpca kroz koju majka kontroliše psihu deteta.

​Sa prevelikom panikom i preteranom brigom, i dete se iznutra razboljeva. Naravno, normalno je brinuti za svoje dete, ali ne i zvati hitnu pomoć za svaku tačkicu na telu ili temperaturu 37,2.

I odnos majke i deteta isti je kao i sve ostalo negativno - kako misliš tako će ti i biti. Umesto psihotičnom i opsednutom brigom, hranite dete energijom ljubavi, pažnje, nežnosti... Oni sve osećaju - vašu depresiju, umor, sumnju, strah, i sve se to prenosi na njih.

 *Foto: Shutterstock

Zašto ljudi kažu da ne treba da se svađate pred decom?

Zato što ona kada gledaju porodične svađe, ne daj bože tuče, u njima počinje da raste zloba, gnev, nervoza, a sve ove emocije odražavaju se i na unutrašnje organe. Paraziti u telu hrane se negativnošću i tada kod dece nastaju bolesti, tvrde Rusi.

Nekad ste se sigurno pitali kako se dete zarazilo? Od čega se prehladilo kad nije izlazilo iz kuće? Od vaše brige koju ste mu preneli. A sigurno ste svedočili i činjenici da je dete bilo izloženo virusu, palo u hladnu vodu i slično, pa mu se posle toga nije desilo ništa. Majka tog deteta nije uspaničeno skakala i govorila: "Gotovo, sad će dobiti temperaturu 40!"

 

Takođe, svaki porodični konflikt ili stres je direktan uzrok bolesti deteta. Bolest je simptom narušene energije kod deteta, a dobija je najčešće u porodici, a možda i u školi.​

Imate pravo da ne verujete u sve ovo, ali proverite sami - krenite da zapisujete šta je sve dete videlo u kući, šta ste sve rekli i za šta se sve zabrinuli. Uočićete da se baš u tom periodu dete razbolelo.

Kako otac utiče na dete i majku?

Otac je odgovoran za stanje u kojem se nalazi majka, a majka je odgovorna za stanje u kojem se nalaze deca, i zbog toga je otac ključna figura odgovorna za zdravlje cele porodice.

 *Foto: Profimedia

Ako je žena zbog muža konstantno nervozna i pod stresom, sve se to prenosi na dete. Najvažnija uloga oca jeste da se majka oseća dobro, pa će cela porodica biti zdrava.

Dakle, tvrde ruski stručnjaci, zadatak oca je da umiri ženu, da joj kaže da će sve biti u redu, da razgovara sa njom, da je sluša, pruži nežnost i zaštitu. Zapamtite muškarci - stanje u kojem se nalazi žena prenosi se na sve članove porodice. 

 

Otac na dete dodatno utiče svojim rečima. Svime što izgovori, on stavlja svojevrsni pečat na njega, otac rečima praktično programira dete. Zato je važno da se dete tretira sa poštovanjem i da mu se ne obraćate pogrdnim imenima. Ako mu govorite da je glupo, dete će možda na kraju stvarno takvo i biti. Ako mu kažete "ti to možeš, ti to znaš, ja verujem u tebe", ono će se truditi i dati sve od sebe da uspe, baš zato što toliko verujete u njega.

Kako majka treba da utiče na oca?

Ako vaš muškarac nema snage, vi mu dajte vetar u leđa. Dajte mu do znanja da vam je potreban. Da se uzdate u njega, da se oslanjate na njega. Tada muška snaga najviše raste.

Zapamtite još nešto: Tata može mamu da vrati u normalu, mama tatu, a u normalnoj i zdravoj porodici deca se ne razboljevaju!

(Izvor: stil.kurir.rs)

Share this article