Ako vaš pas pokazuje neki od ovih 10 znakova – govori vam da vas voli!

Ako vaš pas pokazuje neki od ovih 10 znakova – govori vam da vas voli!Ako pas pokazuje neki od ovih 10 znakova: Iako ste sa svojim najboljim četvoronožnim prijateljem razvili „nemušti jezik“, uvek ste zamišljali situacije kada vam on na glas govori da vas voli.

Ne brinite, niste u ovome posebni, jer svi vlasnici i ljubitelji životinja bar jednom u životu požele da se doooobro ispričaju sa svojim psom!Naučnici su ispitivali ponašanje pasa i došli do zaključaka: ako i vaš pas pokazuje neki od ovih 10 znakova prema mišljenju naučnika on ustvari GOVORI DA VAS VOLI!

1. On uživa da vas lizne!

Psi odmah osete, da li ih neko voli. Ukoliko ih vi volite, oni će vam ljubavlju i uzvratiti. Na OVAJ način.

2. Kada lagano odlazite, on stoji i posmatra vas!

Ukoliko vaš pas pokazuje nervozu svaki put kada negde krećete iz kuće, on time pokazuje strah da vas ne izgubi. Međutim, ukoliko mirno stoji i posmatra dok se spremate da izađete iz doma, on shvata da ćete se vratiti. Poverenje na najvišem nivou!

3. Pas se uvija uz nogavicu!

Ukoliko se zbog nečega osećate uplašeno, pas će vam staviti do znanja tako što će se uviti uz vašu nogavicu. Ponovo poverenje na najvišem nivou, a sigurnost koju mu ulivate može biti znak da vas previše voli!

4. Prosto se „izbezumi“ kada dođete kući!

Očekuje vas, mašući repom sa svojom omiljenom igračkom u ustima? Vaš ljubimac želi da vam poruči samo jedno – NEDOSTAO SI I MNOGO TE VOLIM!

5. Mazi se nakon jela!

Svojim raspoloženjem nakon oborka, pas će vam dati do znanja da li mu se to sviđa. Ukoliko je raspoložen za maženje i igru, to znači da mu se obrok veoma svideo 

6. Gleda vas PRAVO U OČI!

Ukoliko vas pas gleda pravo u oči, naučnici kažu, u tom trenutku luči hormon oksitocin. Isti hormon luče majke prilikom prisnog odnosa sa svojim bebama.

7. Zevate u isto vreme!

Studija je pokazala da i psi zevaju kada su umorni i spava im se. Takođe, oni ponekad žele oponašati dragu osobu i ponašati se kao i ona.

8. Spava u vašem krevetu!

Nema većeg znaka ljubavi i vernosti!

9. Donosi vam omiljenu igračku!

Ovo ne mora nužno biti poziv na igru, već znak da vam ukazuje veliko poverenje. Time što vam daje svoju omiljenu igračku, želi da vam poruči da ste mu NAJBOLJI PRIJATELJ kome veruje

10. Podizanje obrva i namigivanje!

Posmatrajte svog psa. Nikada neće podići obrve na neku nepoznatu osobu, već samo na onu koja mu je veoma draga i koju voli. To ste vi!

Ako vaš pas pokazuje neki od ovih 10 znakova budite bez brige jer vas on PROSTO OBOŽAVA!

(KutakNet)

 

Share this article