Bjuti blogerke na Instagramu MESECIMA LUDUJU ZA OVIM TRIKOM: Kunu se da je KOSA ZBOG NJEGA PREPOROĐENA i da raste LUDOM BRZINOM!

Jedan bjuti trend već mesecima unazad opseda Instagram, a ako ste pomislili da je reč o nečem fensi, skupom i lepo upakovanom - prevarili ste se! Ovog puta, influenserke i blogerke "lude" su za jednim jeftinim tretmanom iz domaće radinosti!

Naime, sve češće na Instagramu možemo da vidimo postove, ali i "pre i posle" fotografije koje glorifikuju moć pirinačane vodice i tvrde da kosu instant čine lepšom i zdravijom.

 

Zagovornici ove metode su najpre žene sa kovrdžavom kosom koja je sklona isušivanju, ali voda koja ostane nakon kuvanja pirinča navodno može da pomogne gotovo svim damama da oporave kosu posle sunčanja i boravka na moru.

Inače, ovaj tretman ima korene u staroj japanskoj tradiciji yu-su-ru u okviru koje su vekovima žene u Japanu koristile pirinčanu vodu kako bi ojačale svoju tanku dlaku i pospešile njen rast. Zanimljivo je da tajnu svoje neprirodno duge kosu ovom sastojku duguju i žene iz plemena u čuvenom kineskom selu Huangluo koje se proslavilo i kao "zemlja Zlatokosih".

Danas je i zvanično dokazano da amino kiseline, vitamini i proteini pronađeni u pirinču zaista mogu da blagotvorno utiču na kvalitet naše kose.

 

Pirinčana voda sadrži i inozitol, ugljeni hidrat koji obnavlja oštećenu dlaku, ali je i štiti od loših spoljašnjih uticaja.

Ova "supstanca" je prirodna, sigurna i nema neželjenih efekata. Poboljšava stanje kose na sasvim zdrav način, čini je glatkom, mekanom i dodaje joj na volumenu.

Pirinčana voda koristi se umesto regenratora

 *PIRINČANA VODA KORISTI SE UMESTO REGENRATORA / FOTO: PROFIMEDIA

Ako želite i sami da isprobate ovaj trik, recept je jednostavan - isperite pola šoljice pirinča, pa je prelijte sa 2, 3 šoljice vode i ostavite da odstoji oko pola sata. Nakon toga procedite i ovu vodu koristite umesto regeneratora, ali ne zaboravite da na kosi treba da stoji bar 20 minuta. Potom isperite na uobičajen način.

(Izvor: zena.blic.rs)

Share this article