Ceo život SECKAMO CRNI LUK POGREŠNO: Najpoznatiji kuvar na svetu otkrio je FENOMENALNU CAKU koju ćete obožavati!

Crni luk je neophodan u našim specijalitetima - čini se da je svako kuvano jelo gotovo bezukusno bez njega. Upravo zato, često posežemo za njim, ali seckanje istog nikada nije prijatna stvar.

Ne samo što nam uglavnom suze oči dok pripremamo ovo povrće, već je i vrlo teško iseckati ga na komadiće, a da nam oni ne "beže" i da luk ostane na dasci za sečenje bez "pomeranja".

 

No, sve ovo dešava se jer seckamo luk na pogrešan način. Navikli smo da u startu glavici luka odstranimo koren, a upravo nam to otežava posao na svim nivima.

Čuveni britanski kuvar Gordon Remzi otkrio je kako se pravilno secka luk i videćete da je ova metoda zaista mnogo praktičnija. On savetuje da obavezno ostavite luk sa korenom, bar dok ne završite sa seckanjem, jer će u suprotnom početi da ispušta sokove, a baš će to izmamiti suze.

[youtube height="577" width="770" align="left|right|none"]https://www.youtube.com/watch?v=dCGS067s0zo[/youtube]

Potom je važno da koristite oštar i veliki nož, a onda i da prepolovite luk. Polovinu glavice držite sa tri prsta, tako da srednji bude napred. Počnite da sečete usko i vertikalno, ali ne do korena, a potom dva puta zarežite vodoravno. Onda počnite da seckate lepo i čvrsto sve do kraja, baš kako je prikazano i na video snimku.

Daleko je lakše, zar ne?

(Izvor: zena.blic.rs)

Share this article