FENOMENALNA PRIČA: Lina je nestala, gazde su je neumorno tražile, a Šapčani je viđali svuda po gradu. A onda su OTKRILI GDE JE BILA 10 DANA

Lina, umiljata i poslušna retriverka, kod porodice Jelesić je punih 11 godina i nikada nije napuštala dom - sve do pre nekoliko dana. Kada se na društvenim mrežama pojavila informacija da je Lina nestala, ceo Šabac digao se na noge da je traži.

   

- Meni se mnogo ljudi javilo iz raznih delova Šapca i ja sam zaključio na osnovu dojava da ona ne miruje, već da obilazi okolo. Onda sam popričao sa jednim prijateljem koji je imao sličnu situaciju kada je njegova kćerka krenula da studira. Desilo se da je njihova retriverka otišla od kuće da traži kćerku - priča Milenko Jelesić.

Lina je član porodice Jelesić već punih 11 godina

*FOTO: M.Č.GUBELIĆ / RAS SRBIJA, Lina je član porodice Jelesić već punih 11 godina

Ta informacija vlasnicima je dala nadu da možda i Lina traži svoju gazdaricu koja je baš tih dana počela da radi u drugom gradu.

 

- Moja supruga je počela da radi u Beogradu, odlazi ponedeljekom ujutru, a vraća se petkom uveče. Tada je i Lina nestala i počela da je traži po Šapcu - priča Jelesić.

Nakon objabe na društvenim mrežama da je Lina nestala, ceo Šabac digao se na noge da je traži

*FOTO: M.Č.GUBELIĆ / RAS SRBIJA

Stizale su fotografije Jelesićima sa različitih strana. Javljali su građani da su je videli u centru grada, kod autobuske stanice, u naselju Čavić. Međutim, vlasnici bi obično stigli kasno. Šapčani su slali fotografije prema kojima je Lina za nekoliko dana obišla ceo grad.

Lina je ponovo u domu porodice Jelesić

FOTO: M.Č.GUBELIĆ / RAS SRBIJA, Lina je ponovo u domu porodice Jelesić

Zaključak je bio da nekog zaista traži. Na kraju, posle desetak dana njene potrage, a i traganja vlasnika za njom, Lina se sama vratila kući.

- Samo da vidite tu scenu kad se vratila. Kćerka je čula kako ulazi u ulicu jer se lavežom oglasila. Prvo je istrčala kroz dvorište, izmazila se sa svima nama, a onda je prešla preko puta, gde živi majka moje supruge kod koje je Lina često sa njom išla, da vidi da li nije tamo - priča Milenko Jelesić.

Linin gest još jedan je dokaz da psi nemaju granice kada je vernost u pitanju.

(Izvor: blic.rs / Autor: Mirjana Čvorić Gubelić)

Share this article