Ispovest Bojana iz Zrenjanina: "Imao sam se*s sa bivšom, iako imam devojku. Šta sad da radim?"

Upoznao je bivšu devojku kad je imao 16 godina. Ludo su se zaljubili, ali je ona ipak, prekinula vezu četiri godine kasnije. Lagao ju je da ne konzumira droge koje su mu "pomagale" da prebrodi odlazak njegove majke kad je imao samo 17 godina. Skoro ju je ponovo sreo i imali su seks.

- Nakon nekoliko propalih, u srećnoj vezi sam od prošle godine. Ona je sjajna i ispunjava sve moje potrebe. Ali, sreo sam bivšu krajem prošle godine i shvatio sam da još uvek gajim osećanja prema njoj. Posle toga se nismo videli sve do leta. Naše veče bih opisao kao "magično" - kaže nam Bojan V. iz Zrenjanina.

 

- Moja sadašnja devojka je ovo shvatila. Rekla mi je da razmislim šta želim, pa smo napravili tronedeljnu pauzu.Rekao sam bivšoj da još uvek gajim osećanja prema njoj, na šta mi je ona uzvratila da oseća isto. I ona ima dečka. Bez obzira na to, ponovo smo imali seks.

Znam kako se osećam i šta želim. I ona isto, ali se plaši da me ne izgubi, kao i svog partnera. Osećam se kao da sam u međuprostoru i ne znam šta da radim. Pomagajte! - ispoveda nam se Bojan.

TAMABEPA, brak, ljubav, problemi, raskid, briga, tuga, uteha, bolest, rak, kancer, tumor

 *Foto-ilustracija: Profimedia

Odgovor: Bilo bi nam najlakše da vam kažemo da odete kod svoje prve ljubavi i pokušate s njom, ali ne mislimo da je to najbolje rešenje za vas. Najverovatnije nijedna od ovih žena nije prava za vas, jer ćete nastaviti da se kolebate koju god da izaberete. Ako ne između ove dve, onda druge dve.

Ovo kažemo iz razloga što vam je majka napravila ožiljak kad je otišla iz vašeg života. Da li ste je videli od tada? Gde je ona sad? Moguće je da su vam veze i droga "pomogle" da potisnete ovaj bol, pa vam je veza između majke i prve ljubavi neraskidivo isprepletana. Vreme je da to ispravite.

Možda vam je veza sa prvom ljubavi zasnovana na fantaziji. Izgleda kao droga - donosi dobar osećaj i ushićenje. Međutim, mislimo i da pokušavate da popunite rupu koju vam je majka ostavila. Da li ste ikad bili sami? Samo sa sobom u vezi? Iz vaše poruke nam izgleda da niste, već da ste išli iz jedne veze u drugu. Da li se plašite osećaja samoće?

 

Svaki vid zavisnosti je zasnovan na begu. To je način za nekoga da prikrije bolna osećanja, ali i da se izmesti iz stvarnosti jer ona često boli. Takva osećanja tad možemo "lečiti" drogom, hranom, ljubavlju... a zapravo tad ulazimo u destruktivni ciklus jer jurimo za kulminacijom, a bežimo od pada. Mislimo da ovo radite u svojim vezama.

Ne treba da msilite o tome da li će vam devojke zadovoljiti potrebe, već treba da se međusobno dopunjujete, da pazite jedno na drugo, a o svojim potrebama sami brinite.

Da biste bili u uspešnoj vezi, prvo morate da radite na sebi samom. I, ma koliko kliše zvučalo, morate da volite sebe. Majka vas je napustila u ranjivom periodu odrastanja i to je sigurno ostavilo dubok ožiljak.

Ako nas matematika dobro služi, imate oko 25 godina, a to je pravo vreme da radite na sebi. Idite kod psihologa, popričajte o svom tinejdžerskom periodu. Naučite da budete sami sa sobom, i ulažite u stvari koje vas čine srećnim: prijatelje, posao, vežbanje. Stavite pauzu na ljubavne veze bar na neko vreme.

(Izvor: telegraf.rs)

Share this article