Isprobajte i gledajte magiju: Ništa neće oporaviti vaše ruže kao ova namirnica koju imamo svi kod kuće

Ruže koje su skroz propale zbog parazita, oporavile su se u potpunosti zahvaljujući namirnici koju svi imamo u frižideru

Ukoliko imate ruže i vrlo često problema sa sitnim bubicama koje mogu napraviti štetu na laticama, odmah potražite rešenje kako biste izbegli da vam ruže na kraju budu oštećene. Umesto jakih pesticida koje kupujemo u poljoprivrednoj apoteci, možete da se poslužite saobičnim mlekom koje sigurno imate u frižideru.

PROČITAJTE JOŠ JEFTIN TRIK Evo kako da na suvim mestima ponovo naraste trava

 

Dovoljno je da ga rastvorite u vodi, u razmeri 1:3 (na primer, decilitar mleka na 3 decilitra vode) i da napunite bočicu sa raspršivačem.

Prskajte ovaj rastvor direktno na vaši, a biće efikasan protiv raznih bubica i insekata. Najbolje bi bilo da ih "uhvatite" u početnoj fazi razvojnog ciklusa, pre nego što naprave brojne kolonije na vašim ružama, kalama ili drugim cvetnicama. Primena je dozvoljena i kodpovrća u bašti.

Ako ste zakasnili, ne brinite, biće potrebno samo da ponovite ovaj tretman više puta. Mnogi baštovani su isprobali i čisto mleko, naročito oni koji mogu da nabave organsko i tvrde da jednako dobro funkcioniše.

(kutaknet.com / stil.kurir.rs)

Share this article