Kada vam se ZAPUŠI ODVOD u sudoperi, OVAJ TRIK PROVERENO za 20 MINUTA REŠAVA STVAR

Većina domaćica bar jednom u životu suočila se sa zapušenim odvodom, ili bar onim koji je na korak od toga, no ne morate odmah zvati majstora; postoji nekoliko starinskih trikova koji vam mogu pomoći da se izborite sa ovim problemom.

Uglavnom je najbolje delovati preventivno i s vremena na vreme čistiti odvode, a najčešći domaćinski savet jeste upotreba sode bikarbone i sirćeta, što je već poznata i oprobana kombinacija za čišćenje zagorelih delova na šerpi, otklanjanje fleka i masnoća sa kuhinjskih elemenata i još čitavog niza različitih stvari...

 

Upravo su ovaj savet uglavnom delile i članice najvećeg ženskog foruma Ana.rs, pa izdvajamo jedan u kome je detaljno objašnjen postupak: "Meni se sve sredi u slivnicima kada stavim dosta sode bikarbone, pa sipam sirće i pustim da to sve raguje, ali sipam polagano, u par navrata, ne odjednom, i na kraju provrelu vodu i to sipam da ispere sve. Nema neugodnih mirisa i sve očisti."

Važno je da čistite slivnike s vremena na vreme!

 *VAŽNO JE DA ČISTITE SLIVNIKE S VREMENA NA VREME! / FOTO: PROFIMEDIA

Ako ste ipak propustili da očistite slivnik povremeno i došli u nezgodnu situaciju da se isti zapuši, ne brinite, i za to postoji potencijalno rešenje, a svoj proveren recept za ovo podelila je jedna članica Ane.rs.

 

"Ispraznite vodu iz sudopere i kroz rešetkicu u sudoperi sipati u odvod kesicu praška za pecivo, kesicu sode bikarbone i supenu kašiku soli preko toga naliti dva litra ključale vode. Ostaviti da odstoji 20-ak minuta i pustiti vodu iz česme da bi proverili da li je uspalo. Meni je uspevalo iz prve, u pitanju je bio talog od kafe i masnoće", piše jedna od članica sa foruma Ana.rs.

Ova žena je podelila provereni recept

 *OVA ŽENA JE PODELILA PROVERENI RECEPT / FOTO: ANA.RS / SCREENSHOT

Imate li vi neki specijalni trik za otpušavanje slivnika?

(Izvor: zena.blic.rs)

Share this article