Kupili su zemlju obraslu šibljem: Nakon 16 godina, ovo je najlepša kuća na svetu! (FOTO)

Kada su se tačno 2000. godine preselili u malu kuću u Loh Lomondu u Škotskoj, Robert i Lizi Berns počeli su da sređuju dvorište, koje im se ni malo nije dopadalo.

Tada su ga nazvali "džungla" i svaki dan koristili sve slobodno vreme kako bi od parčeta zemlje obraslo šibljem napravili svoju malu rajsku baštu.

 

 

Nisu ni slutili da će se zaljubiti u ovaj hobi i rezultate koje su postigli, kao ni da će sređivanju bašte posvetiti punih 16 godina!

Stumbled across a real-life Lilliput Lane cottage ?? #aldochlay #cottage #garden #flowers #train #fountain #pretty #lochlomond #scotland

Фотографија корисника Priyanka (@psarks) дана

Nažalost, Lizi je u međuvremenu preminula, ali je Robert nastavio njihov zajednički projekat, koji je danas prava atrakcija za turiste.

Njihovo oduševljenje kućom je toliko da stalno staju pored nje kako bi se fotografisali, a na kraju se završi tako što zakrče saobraćaj.

 

To i ne treba da čudi, budući da je u pitanju jedna od retkih kuća koja je ušuškana u viseće saksije, cvetne ograde, prelepe žbunove ruža, divnu baštensku garnituru... Tu je čak i imitacija pruge i voza, čije vagone, naravno, sačinjavaju saksije sa cvećem.

"U početku sam bio ushićen zbog tolike pažnje turista, ali sada sam navikao. Čak i noću kroz prozor primetim bliceve koji sevaju u pravcu kuće i pitam se zašto fotografišu kuću kada je napolju mrkli mrak. Ali, oni to stalno rade", ispričao je 75-godišnji Robert za Dejli mejl.

#house #flowers #lochlomond #scotland

Фотографија корисника Kinga Wagner (@mademoiselle.wagner) дана

Danas se u lokalnim prodavnicama i na štandovima prodaju suveniri sa fotografijom Bernsove kuće. Na pitanje šta je njegova tajna za ovako neverovatno uspešno gajenje cveća, stari Berns odgovara:

"Ne bih mogao nikome da dam savet. Ponekad su mi potrebne godine da se setim imena biljaka koje sam posadio i da se setim rasporeda, a kamoli načina gajenja. Stvarno ih ima mnogo", otkrio je Robert Berns.

 

(Izvor: stil.kurir.rs)

Share this article