Ljubica je postavila pitanje i otkrila TAJNO PRAVILO BRAKOVA U SRBIJI: "Muškarac NE SME DA UĐE U KUĆU u situacijama..."

Ako niste znali, u srpskim brakovima postoji jedno pravilo o kome niko ne govori javno, ali ga se očito veliki broj parova strogo pridržava.

Tviter, kao mesto izvora stalnih kontroverznih diskusija, često nenamerno razotkriva stanje svesti građana i otvara teme koje većini ne bi ni pale na pamet. Tako je Tviterašica po imenu Ljubica otpočela jednu bizarnu temu, a odgovori koji su se nanizali još su bizarniji.

Tviter

 *FOTO: TWITTER

- Danas me je jedan gospodin ubeđivao kako je nekulturno da muškarac, prijatelj muža tačnije, ne treba da ulazi u kuću ukoliko je trenutno žena sama, muž joj je trenutno izašao u prodavnicu. Šta mislite o tome? Meni je to toliko patrijarhalno, kao da smo u srednjem veku - komentariše Ljubica.

 

A ako ste pomislili da je ova situacija i ovakav stav tako nerealni da ne vredi ni diskutovati o njima, razmislite još jednom jer, kako se ispostavilo, rasprava je buknula a većina se slaže sa ovim stavom.

Tviter

 *FOTO: TWITTER

- Apsolutno ispravno. Sama sumnja nekad je bila dovoljna da se ukalja čast žene. Danas to svakako zvuči čudno jer se kulturni obrazac potpuno promenio, ženska prava su zamenila čast i obraz - piše jedan Tviteraš.

Tviter

 *FOTO: TWITTER

 

Dosta Tviteraša deli taj stav.

Tviter

 *FOTO: TWITTER

Dok muža nema, nema ni muških gostiju, slažu se uglas.

Tviter

 *FOTO: TWITTER

 

Niko, doduše nije postavio pitanje može li ženin prijatelj da dođe u posetu kad nema muža, ali pretpostavljamo da se podrazumeva da žena nema muške prijatelje.

Tviter

 *FOTO: TWITTER

A šta vi kažete na ovo pravilo? Jeste li već znali za njega ili je i vas iznenadilo? I kakva su pravila kod vas u kući?

(Izvor: zena.blic.rs)

Share this article