Macina trava: Da li ovaj narodni čaj leči neplodnost?

U većini evropskih zemalja, pa i u Srbiji, vlada bela kuga. Jedan od razloga zašto je mortalitet veći od nataliteta jeste i neplodnost. Za sve žene koje ne mogu da imaju decu, a htele bi, postoji narodni lek koji uspostavlja hormonsku ravnotežu i tako omogućava lakše začeće.

Kad je NEPLODNOST u pitanju, žene su spremne na sve! Ako treba, kljukaće se i kojekakvim hormonima, podvrgavati komplikovanim medicinskim tretmanima, samo da bi ostale u drugom stanju i dobile dete.

Ipak, ako pre nego što potražite tuđu pomoć, želite prvo sami da probate, trebalo bi da znate da postoji mnogo slučajeva koji potvrđuju delotvornost biljke u narodu poznate po imenu “macina trava” ili “očajnica”, koja, kako kažu, uspostavlja hormonsku ravnotežu i na taj način dovodi do tako željene trudnoće.

Pogledajte dva recepta koji su pomogli mnogima:

Prva varijanta – čaj se spravlja tako što se jedna kafena kašika osušene biljke prelije sa dva decilitra vrele vode i ostavi da odstoji pet minuta. Zatim se procedi i pije više puta tokom dana. Čaj se pije najmanje tri meseca, s prekidima u toku menstruacije. Po začeću treba prestati s konzumiranjem. Da bi se ublažio opor ukus, može se zasladiti medom, ali delotvorniji je bez zaslađivanja.

Druga varijanta – u dva ipo decilitra hladne vode potopi se supena kašika macine trave i stavi da proključa. Kada provri, skloni se sa šporeta, poklopi i ostavi da odstoji sat vremena. Nakon toga se procedi i pije, u tri do četiri doze.

Čaj mora da se pije redovno, najmanje mesec dana, mada se očekivani rezultat ispoljava tek nakon dva do tri meseca. Posle tri meseca treba napraviti četvoronedeljnu pauzu, jer kod nekih osoba preterana upotreba ovog napitka može dovesti do pojave povišenog krvnog pritiska.

Macina trava (Marrubium vulgare), poznata i kao očajnica, veoma je cenjena u narodnoj medicini i vekovima se uspešno koristi za održavanje retroproduktivnog zdravlja žene.

Ova biljka, naravno, ne može da reši probleme ukoliko u osnovi postoji neko oboljenje, ali je u stanju, tvrde dobro upućeni, da normalizuje lučenje polnih hormona i na taj način stabilizuje funkcionisanje reproduktivnih organa.

Samim tim, dovodi u red menstrualne cikluse i zdravlje jajnika, pa tako omogućava plodnost i začeće. Osim toga, pomaže u uklanjanju gotovo svih ženskih tegoba, poput infekcija, bakterijskih upala, grčeva mišića materice i drugih sličnih problema. Istovremeno, deluje umirujuće na psihu žene. Koristi se u obliku čaja, ali da bi se dostigao željeni cilj, neophodna je upornost u primeni terapije.

Izvor: decjisajt.rs

Share this article