MORATE IMATI OVU BILJKU U STANU: Proizvodi neverovatne količine kiseonika!

Biljke utiču na kvalitet vazduha u životnom prostoru. One čiste vazduh od toksina i buđi i stvaraju savršenu životnu sredinu.

Aloja- ova biljka je odlična za podizanje nivoa kiseonika. Takođe apsorbuje ugljen-dioksid, ugljen-monksid i formaldehid. Jedna aloja ima efekat kao devet bioloških prečišćavača vazduha u konzervi.

Fikus- ova biljka je veoma jednostavna za održavanje jer ne traži puno svetlosti. Efikasno čisti vazduh od formaldehida. Ali treba biti na oprezu jer su listovi otrovni pa nije preporučljivo uzgajati je u kućama u kojima ima dece i kućnih ljubimaca.

Bršljan- biljka koju svako treba da ima. Uklanja 60% toskina iz vaduha i 58% čestica fekalija u roku od šest sati.

Zeleni ljiljan (pauk biljka)- ova biljka ima sposobnost da vrši sintezu u uslovima minimalne osvetljenosti. Odlično apsorbuje toksine iz vazduha- formaldehid, stiren, ugljen-monoksid i benzin.Jedna biljka efikasno čisti vazduh u 200 kvadratnih metara prostora.

 

Estragon (zmijska trava)- ova biljka je skoro neuništiva i odlična je za kuću. Veoma je otporna, treba joj malo svetlosti za fotosintezu. Osim što uklanja toksine dobra je i za spavaću sobu jer u toku noći proizvodi kiseonik.

Ljiljani- odlično uklanjaju hemijske otrove iz vazduha. Filtrira formaldehid iz vazduha, kao i trihloretilen.

NASA tvrdi da svako domaćinstvo treba da ima između 15 i 18 navedenih biljaka na površini od 500 kvadratnih metara. Pri njihovom raspoređivanju ne treba preskočiti spavaću sobu.

(Izvor: Intermagazin)

Share this article