Nabavite drvo krasulu

U Aziji ovu biljku nazivaju dolar, parac ili drvo novca i prenosi se sa dede na unuka.

KRASULA je biljka koja pozitivno utiče na posao i novac. Zbog toga u Aziji ovu biljku nazivaju dolar, parac ili drvo novca i prenosi se sa dede na unuka.

 

Međutim, onima koji grade karijeru i potreban je uspeh treba da potraže vrstu krasula ovata gola. To je sukulentna biljka sa mesnatim listovima u koje skladišti vodu. Lako se gaji i potrebno je samo pripremiti zemlju za sukulente: 40 odsto peska, a ostatak humus, sitni šljunak, zemlja iz bašte. Zimi se zaliva retko i mora da ima period mirovanja na temepraturi od oko 10 stepeni. Leti se zaliva češće, ali se ne izlaže direktnom suncu.

Ne treba je posaditi u veliku saksiju, a ne mora ni da se prihranjuje. Ovo je biljka koja se često koristi za bonsai. Pošto ima zanimljive listove poput cevčice može da bude i deo aranžmana sa čuvarkućom ili drugim sukulentom.

Izuzetno se lako razmnožava i dovoljno je da se odreže grančica, ostavi da se rez osuši i posadi u smešu zemlje i peska. Treba da stoji u hladu i retko se zaliva, pa će pustiti koren za mesec dana.

(Izvor: Novosti)

Share this article