Ova slika šokirala bi roditelje u Srbiji, a u Finskoj je najnormalnija stvar (FOTO)

Društvenim mrežama širi se fotografija iz Finske na kojoj se može videti beba u kolicima ostavljena na trotoaru kako “drema” čekajući majku koja sedi unutar restorana.

Za naše ljude nesvakidašnja, a u skandinavskim zemljama sasvim normalna pojava izazvala je različite komentare.

Dok su neki rekli kako ne mogu da zamisiti da urade nešto tako, nekima se i svidela ovakva roditeljska praksa.

PROČITAJTE JOŠ PRVE BRAČNE NOĆI STANA MU JE REKLA DA VOLI PETRA: A onda je Milovan uradio nešto što se prepričava i danas!

 

U Skandinaviji majke ostavljaju decu da što duže borave na svežem vazduhu tako da ne čudi kada naletite na kolica sa bebom ostavljena na zavejanom trotoaru, dok majke ispijaju kafe u toplim kafićima.

Deca ovog podneblja sa samo dve nedelje dremaju na otvorenom, na prometnim ulicama i po svim vremenskim prilikama uključujući i dane kada temperature ide ispod nule.

beba-kolica-napolju-twitter 620

 *Foto: Twitter

“Klasična situacija u Finskoj. Dok ruča u restoranu, majka je bebu ostavila napolju da dremne na svežem vazduhu. Ona sedi s druge strane stakla”, opis je fotografije na kojoj se vide dečija kolica ispred restorana.

Ovakva praksa ima svoje naučno utemeljenje. Naime, skandinavski naučnici smatraju da ovakva praksa poboljšava kvalitet sna i njegovo trajanje dece, pa tako istu metodologiju praktikuju i u vrtićima, prenosi Nova.

Smatra se da su zbog ovoga deca energičnija, srećnija i da mnogo bolje spavaju u bilo kom okruženju.

Share this article