OVO JE SVE ŠTO VAM TREBA ZA KUĆU IZ SNOVA: 28.000 eura, šest sati, tri majstora i dizalica

U vrijeme kada cijene nekretnina konstantno rastu, a izgradnja tradicionalnog doma može trajati od par tjedana do više mjeseci, ovisno o modelu i specifikacijama, mnogi su se arhitekti okrenuli projektiranju montažnim prefabriciranim konstrukcijama koje se sastavljaju na licu mjesta, čime je proces izgradnje puno brži i često jeftiniji.

Kuća MADI talijanskog arhitekta Renata Vidala oblika je A i može se sastaviti za manje od sedam sati uz pomoć dizalice i tri majstora.

 

kuce-madi (2)

Vidal nudi MADI domove u tri veličine: 26 m2, 55 m2 i 84 četvorna metra. Ovisno o modelu, cijena najmanje kuće iznosi 28.000 eura + prijevoz i sastavljanje. Svaka ima dvije etaže stambenog prostora, kuhinju i kupaonicu.

kuce-madi (3)

U tvornici u talijanskoj regiji Apulia u okolici Legno, tvrtka specijalizirana za drvo, proizvodi dijelove drvene kuće, koji dolaze u ravnoj ambalaži, slično Ikea namještaju. Zatim tim graditelja montira temelje kuće i postavlja okvir uz pomoć dizalice. Na posljetku, dodaju se unutarnji zidovi, prozori i podovi, te instaliraju električni, vodovodni i HVAC sustavi. Od početka do kraja, proces traje od šest do sedam sati, a podjedanko dugo traje i rastavljanje.

 

kuce-madi (4)

Kuća je certificirana kao seizmički sigurna i izgrađena od visokokvalitetnih materijala.

[youtube height="577" width="770" align="left|right|none"]https://www.youtube.com/watch?v=xspmS2u0qE8[/youtube]

(Izvor: dnevno.hr)

Share this article