Ovo majstori DEBELO NAPLAĆUJU: Evo kako da sami očistite klimu i uštedite novac

Klima uređaj treba detaljno očistiti svakog leta, jer je ovaj aparat idealan za razvijanje svih vrsta opasnih bakterija, a ljudi se najčešće odluče za čišćenje pred letnju sezonu.

Za ovaj posao možete da pozovete agencije i date nekoliko hiljada dinara, ali uz malo dobre volje, to možete da uradite i sami i tako prištedite novac, a evo kako to treba da uradite.

 

[youtube height="577" width="770" align="left|right|none"]https://www.youtube.com/watch?v=GJNfqStyU9s[/youtube]

Pre čišćenja svakako ugasite klimu i isključite je iz struje. Nakon toga skinite poklopac i videćete filtere kojima treba čišćenje. Inače, preporučljivo je čistiti ih na svaka tri meseca ukoliko klimu koristite cele godine, a ako imate kućne ljubimce još češće.

Kada ste došli do filtera, odstranite sve eventualne veće objekte sa njega i potom ga operite. Možete to da uradite samo vodom, a možete i da joj dodate sredstvo za dezinfekciju.

Kada ste ga detaljno oprali, filter ostavite da se osuši. Vodite računa da bude sasvim suv pre nego što ga vratite u klimu, a pre toga naravno operite i mrežicu. To možete da uradite mešavinom vode i običnog deterdženta. Kada ste to uradili, vratite sve na svoje mesto i - to je to.

(Izvor: zena.blic.rs)

Share this article