Posle suprugove prevare htela je da digne ruku na sebe, a onda joj je baka nešto rekla...

Savjet zlata vrijedan dobila je jedna mlada žena od svoje bake nakon što ju je suprug prevario. Odgovor na pitanje što da učini pronašla je u nekoliko namirnica i vreloj vodi.

Kada je saznala da ju je suprug prevario, mlada žena se povjerila svojoj baki, a baka joj je dala najbolji mogući savjet u priči koju prenosi Open mind.

BOG POGLEDA SAMO JEDNOM, I VIŠE NIKAD: Dobila je bakšiš od 400 dolara, a kad je otišla da im se zahvali, doživjela je šok

“Odvela me je u kuhinju gdje je napunila tri posude vodom i svaku od njih stavila na štednjak da zakuhaju. Potom je u prvu stavila mrkvu, u drugu jaja, a u treću kavu. Nakon 15 minuta izvadila je mrkve i jaja, a kavu izlila u šalicu. Potom me upitala što vidim. Odgovorila sam joj da vidim mrkvu, jaja i kavu. Baka je zatražila da opipam mrkvu. Učinila sam to i primijetila da je mekana. Zatim je tražila da razbijem jaje. Kada sam očistila ljusku, promatrala sam kako je tvrdo kuhano. Na kraju mi je rekla da otpijem gutljaj kave. I to sam učinila i osjetila sam njen bogat okus. A onda sam je pitala što sve to znači”, ispričala je mlada žena.

 

A što si ti?

Baka joj je odgovorila kako su sve tri namirnice bile u ključaloj vodi i da je svaka reagirala drugačije. Mrkva je ušla tvrda, ali je postala mekana i slaba. Jaje je bilo krhko, a unutrašnjost mu se sada stvrdnula. Zrna kave su od vode napravila ukusan napitak. “A što si ti?”, pitala ju je baka dodajući: “Kako reagiraš kad nevolja zakuca na vrata? Jesi li mrkva, jaje ili kava?”

Ova žena PET GODINA odlazila je na stanicu gradskog prevoza, ali NIKAD NIJE UŠLA U NJEGA: Kad su saznali zašto dolazi SVI OKO NJE SU POČELI DA PLAČU

“Razmišljala sam. Jesam li mrkva koja s prvim naznakama nedaće postaje slaba? Jesam li jaje koje u teškim situacijama očvrsne i u sebi skriva kameno srce? Ili sam zrno kave koje može promijeniti ono što mu nanosi bol. Sviđalo mi se to što u slučaju kave u situaciji koja pođe po zlu postajem bolja i mijenjam sve oko sebe”, rekla je prevarena žena dodajući kako o svemu s čim se suočavamo u životu trebamo razmisliti. Njoj je baka još rekla kako najsretniji ljudi nisu nužno oni koji imaju najbolje od svega već oni koji od onoga što im se nađe na putu naprave najbolje.

“Na kraju mi je samo rekla da živim svoj život tako da poslije svega mogu s osmijehom nastaviti dalje, želeći da sama donesem svoje zaključke i pustim iz života ono što mi uzrokuje bol”, kazala je žena.

Share this article