Priča ovog para rasplakala je internet: ZAPROSIO JU JE POSLEDNJEG DANA HEMOTERAPIJE

Upoznali su se na koledžu, a počeli su da se zabavljaju 2014. Džilijan je dijagnostiovan rak dojke u fazi 2, tri godine kasnije

Džilijan (27) i Maks (27) iz Nju Džersija osvojili su besplatno venčanje u vrednosti od 85.000 dolara.

Iako su se trudili da organizuju svadbu, finansijski ih je iscrpela Džilijanina borba s rakom dojke koji je nakon dve godine uspela da pobedi. Naime, oboje su prestali da rade kad se razbolela pa nisu bili sigurni kako će sebi priuštiti venčanje.

Upoznali su se na koledžu, a počeli su da se zabavljaju 2014. Džilijan je dijagnostiovan rak dojke u fazi 2, tri godine kasnije.

 

- Kad su mi postavili dijagnozu, dala sam mu izlaz - napisala je Džilijan u jednom postu na svom blogu.

Brinula se da je njena bolest previše za Maksa. No on joj je rekao da je nikada neće ostaviti te joj predložio da, kad završi s hemoterapijom, to i dokaže. Poslednji dan hemoterapije, u bolnici ju je iznenadio zaprosivši je pred svojom podociom i prijateljima.

- Ideju sam dobio razgovarajući s Džilijaninom porodicom i prijateljima. Odlučili smo da će je zaista iznenaditi ako to učinimo na dan koji će i sam po sebi već biti proslava - rekao je Maks.

- Bilo je to uzbudljivo iskustvo jer sam je prosio pred toliko mnogo ljudi i želeo da bude savršeno - rekao je.

;

Takmičenje je organizirala firma za organizaciju venčanja, LLG Events.

- Puno nam je to značilo - rekla je Džilijan o pobedi.

 

Prošlo je već deset meseci od lečenja, pa kaže kako su se Maks i ona tek počeli vraćati u život i pokušavaju se organizovati. Organizacija venčanja je i tako veliki stres za mladence, a to je ono što bi im najmanje trebalo u ovom trenutku.

- Ne bih znala kako napraviti bilo koji plan bez ovog svega. Svaki trenutak je bio poseban, upijali smo ljubav i energiju svih naših gostiju i svi koji su omogućili da ovaj dan bude tako poseban - kazala je mlada.

LLG Events bio je domaćin jednog događaja za neprofitnu organizaciju "The Breasties" koja pomaže mladim ženama s karcinomom dojke, početkom ove godine, a tu su se predstavnici firme susreli s ovim parom. Tada su paru ponudili besplatno venčanje.

 

Venčali su se u oktobru ove godine.

- Počeli smo izlaziti i zaljubili se u oktobru. Takođe, oktobar je mjesec svesnosti o raku dojke i kada sam započela lečenje - rekla je Džilijan o tajmingu te naglasila da je venčanje zbog toga bilo još značajnije.

Venčali su se na otvorenom, a tema venčanja bila je "rustikalna jesen". Cveće, tikvice i fenjeri bili su ukrasi umesto cveća. Suncokreti su se snažno istaknuli u mladinom buketu, kao i u ostalim aranžmanima i dekoracijama, kako zbog estetske privlačnosti, tako i zbog značenja koje imaju za nju.

- Moja majka je pevala "Ti si moje sunce", kad sam bila mala, i sunce mi je najdraže. Zato su suncokreti za mene predstavnici sve topline i života - kazala je Džilijan.

Maks je nosio plavo odelo kako bi bio u kontrastu s toplim tonovima koji su se koristili tokom čitavog venčanja, dok je Džilijanina dizajnerska haljina bila tradicionalnija, s čipkastim gornjim delom i slojevitom suknjom.

- Kad sam odjenula ovu haljinu osećala sam se tako lepom, a to je nešto što dugo nisam - kazala je te dodala da joj se izgled promenio tokom lečenja raka, a i uz novo telo i kosu, još uvek nije bila sigurna u svoj izgled.

(Izvor: espreso.rs)

Share this article